Տնական հաց. Համեղ մթերքը սիրով ու հաճույքով պատրաստեք վառարանում
Հացի այս բաղադրատոմսը վաղուց է կիրառվում մեր ընտանիքում: Ես անընդհատ թխում եմ և խանութից այլևս չեմ գնում: Այս բաղադրատոմսով դեռ տատիկս էր թխում: Ինքներդ կհամոզվեք, որ այն բավական պարզ է չնայած երկար է տևում (խմորը հասունանալու համար ժամանակ է պետք) բոլորը կստանան անուշահոտ, խրթխրթան հաց:
Տնական հաց. Անհրաժեշտ բաղադրությունը:
- Ալյուր — 1,5 կգ
- ջուր — 1 լիտր
- աղ — 1 ճաշի գդալ;
- շաքար — 1 ճաշի գդալ
- քացախ — 1 ճաշի գդալ
- արևածաղկի ձեթ — 3 ճաշի գդալ
- խմորիչ — 50 գրամ
Տնական հաց. Քայլ առ քայլ բաղադրատոմս
- Խմորիչն ու շաքարավազը լուծել 0,5 լիտր տաք ջրի մեջ, ալյուր ավելացնել, որպեսզի խմորը ջրիկ լինի, ինչպես նրբաբլիթների համար:
- Դնել տաք տեղում 1 ժամ, որ ուռչի:
- Այս ընթացքում 2-3 անգամ հունցել, մինչև խմորվի:
- Խմորի մեջ ավելացնել ալյուր, տաք ջուր, արևածաղկի ձեթ, աղ և քացախ: Խմորը լավ հունցել:
- Դնել ջեռոցի ձևամանների մեջ՝ յուրաքանչյուրը լցնելով 1/3 մասը:
- Թող խմորը բարձրանա ձևամանների մեջ, և դրանից հետո դնել մինչև 180 ° C տաքացրած ջեռոցը 1,5 ժամով: Ամեն ինչ կախված է ձեր վառարանից, կարող է ավելի քիչ ժամանակ պահանջել, ուշադիր եղեք, ստուգեք պատրաստ լինելը:
Այս բաղադրիչներից սովորաբար ստացվում է 3 հատ սպիտակ, համով հաց:
Թխեք սիրով, վայելեք հաճույքով:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Ֆիթնես հաց պատրաստեք ինքներդ