Դուք կարող եք փափուկ, փարթամ, բուրավետ, խրթխրթան տնական հաց պատրաստել պարզապես տապակի մեջ, և ոչ մի ջեռոց կամ վառարան պետք չէ:
Պարզապես փորձեք այս բաղադրատոմսը և այն հաճախ կօգտագործեք։
Պահքի շրջանում կարող եք վրայի քսուքը բուսական յուղով պատրաստել:
Տնական Հաց առանց ջեռոցի. Հարկավոր են հետևյալ բաղադրիչները
_ տաք ջուր 250 մլ
_ շաքարավազ 1 ճաշի գդալ
_ չոր խմորիչ 7 գ
_ աղ 1 թեյի գդալ
_ ալյուր 450 գ
_ բուսական յուղ 30 մլ
_ կարագ 60 գ
_ բուսական յուղ 2 ճաշի գդալ
_ սամիթ
_ սխտոր 3 պճեղ
Տնական Հաց առանց ջեռոցի. Պատրաստման եղանակը
_ Տաք ջրի մեջ լուծել շաքարավազն ու խմորիչը, լավ խառնել ու ծածկել, թողնել 15 րոպե։
_ Ավելացնել աղ, խառնել։
_ Ալյուրը մաղել և մաս-մաս ավելացնել հեղուկ հիմքի մեջ, հունցել։
_ Խմորը հունցելու ընթացքում լցնել բուսայուղը և լավ հունցել։ Հնարավոր է, որ ձեզ մի քիչ էլ ալյուր պետք լինի, բայց պարզապես աշխատեք լավ հունցել և զանգվածը չխցանել ավելորդ ալյուրով։
_ Ծածկեք և թողեք խմորը տաք տեղում, 50 րոպե, հետո հունցեք և թողեք ևս 15 րոպե։
_ Խմորը բաժանում ենք 8 մասի, փաթաթել գնդիկներ, ծածկել։
_ Մի փունջ սամիթը մանր կտրատել և խառնել քերած սխտորի հետ։
_ Բոլոր գնդիկները երիցուկի տեսքով շարել չոր տապակի մեջ։ Ծածկել կափարիչով և թխել 15 րոպե մարմանդ կրակի վրա։
_ Շրջել, տապակի տակը ծածկել յուղաթղթով և տապակել երկրորդ կողմը ևս 10-15 րոպե։
_ Այս ընթացքում կարագը հալեցնել, հովացնում ու խառնել բուսայուղի, սամիթի ու սխտորի հետ։
_ Տաք հացին քսել այս խառնուրդը և թողնել սառչի։
Այս բլիթները բորշչի և ցանկացած այլ ուտեստի համար կպատրաստեք ընդամենը 1 ժամում։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Ֆիթնես հաց