Տնական մայոնեզ առանց ձվի. Պատրաստման եղանակը բուսական կաթով
Բուսական կաթի հիման վրա մայոնեզի հիանալի բաղադրատոմս: Կարող եք օգտագործել ցանկացած կաթ՝ սոյայի կաթ, նուշի կաթ, քնջութի կաթ կամ այն, ինչ վաճառվում է ձեր մոտակա սուպերմարկետում:
Դուք կարող եք տանը պատրաստել բուսական կաթ, դա դժվար չէ: Օրինակ ՝ քնջութի կաթ պատրաստելու համար մի բաժակ քնջութի սերմերը սառը ջրում թրմեք, թողնելով սառնարանում ամբողջ գիշեր: Առավոտյան ողողել այն և մանրացնել բլենդերով մի բաժակ եռացրած ջրի հետ մինչև շիլայանման զանգված ստացվի: Քամել հեղուկը, այդ կաթին ավելացնել մի քիչ մեղր և ևս 1 բաժակ եռացրած ջուր (ավելին՝ ըստ ճաշակի): Մնացած խյուսը կարելի է օգտագործել խմորեղեններ, կամ աղանդերներ պատրաստելու համար:
Տնական մայոնեզ առանց ձվի. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
- Սառեցված բուսական կաթ — 120 մլ
- Սառեցված ձիթապտղի յուղ — 120 մլ
- Մանանեխ — 1 թեյի գդալ
- Շաքար — 1,5 թեյի գդալ
- Աղ — 1/2 թեյի գդալ
- Սպիտակ պղպեղ — 1/2 թեյի գդալ
- Կիտրոնի հյութ — 1,5 ճաշի գդալ
Տնական մայոնեզ առանց ձվի. Պատրաստման եղանակը
- Կաթը լցնել բլենդերի բաժակի մեջ: Ավելացնել ձիթապտղի յուղ, աղ, շաքար և սպիտակ պղպեղ:
- Բլենդերն ընկղմել բաժակի մեջ և հարել մոտ 1 րոպե, կախված բլենդերի հզորությունից, մինչև որ այն լավ թանձրանա:
- Ավելացնել կիտրոնի հյութը և հարել մոտ 30 վայրկյան:
Արդյունքում, կարճ ժամանակում մենք ստանում ենք համեղ, առողջարար մթերք:
Տնական մայոնեզն առանց ձվի պատրաստ է:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Մայոնեզի պատրաստման ձվով տարբերակը