Եթե բնական մթերքներ եք նախընտրում, ապա իհարկե պետք է փորձեք պատրաստել Տնական մոցարելլա:
Այս բաղադրատոմսի շնորհիվ դուք կստանաք ամենաքնքուշ ու շատ համեղ մոցարելլան։
Պատրաստման համար ձեզ հարկավոր են պարզ ու մատչելի բաղադրիչներ:
Տնական մոցարելլա. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_ կաթ 5 լ
_ 1 կիտրոնի հյութ
_ շիճուկի ֆերմենտ 10 կաթիլ
_ աղ՝ պանրի մեջ 1,5 թ/գ
_ աղ՝ սառցե ջրի մեջ 2 ճ/գ
Տնական մոցարելլա. Պատրաստման եղանակը
_Կաթը ցանկալի է, որ լինի տնական, կամ չպաստերիզացված:
_Կաթի վրա լցնել մեկ կիտրոնի հյութ, դնել կրակին, հասցնել մինչև 36 աստիճան միջին ջերմության վրա և ավելացնել 10 կաթիլ ֆերմենտը։
_Ամեն ինչ լավ խառնել, ծածկել կափարիչով և թողնել 15-20 րոպե։
_Կաթը պետք է վերածվի թանձր զանգվածի, որը կտրատում ենք քառակուսիների։
_Զանգվածը տաքացնել 40 աստիճան, կրակն անջատել ու խառնիչով մանրացնել։ Թողնել կափարիչով ծածկված մնա 10 րոպե։
_Քամել շիճուկը՝ մի փոքր պահելով պանրի փափկության համար: Աղ անել պանրին և ձեռքով խառնել։
_Լցնել եռման ջուրը և բահիկով խառնել, մինչև պանիրը վերածվի առաձգական զանգվածի։
_ 3 — 4 անգամ լցնել եռման ջուր և խառնել պանիրը:
_Այնուհետև պանիրը հանել և իջեցնել սառցե, աղ արած ջրի մեջ։
_Ձեռքերով գնդիկներ ենք կազմում՝ իջեցնել տաք ջրի մեջ, հանել ձևավորել գնդիկը։
_Այսպես ձևավորել յուրաքանչյուր գնդիկը:
Պանիրը կարելի է պահել աղաջրի մեջ։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Տապակած պանիր