Տնական մոցարելլա պատրաստելը նույնքան հեշտ է, որքան կեքս թխելը։ Նրանք, ովքեր փորձել են սեփական ձեռքերով պանիր պատրաստել, համոզվել են, որ ընդամենը պետք է 30-40 րոպե։ Եվ շատ կարևոր է, թե որքան հաճույք կստանաք բնական մթերքից:
Վերջերս մենք հայտնաբերել ենք տարբեր պանիրների լայն տեսականի աշխարհի տարբեր ծայրերից: Վրացական սուլուգունին, իտալական պարմեզանն ու մասկարպոնեն, գերմանական դորբլյուն և հունական ֆետան այժմ մեզ թույլ են տալիս զարմանալի ուտեստներ պատրաստել: Այս պանիրների մեծ մասն արդեն մեզ ծանոթ է դարձել, և դրանք կարող եք գտնել յուրաքանչյուր խանութում։ Բայց իմ տնական մոցարելլան հաստատ համեմատելի չէ որևէ մեկի հետ:
Հիմնական պայմանները, որոնք պետք է պահպանել՝ վերցնել թարմ, ցանկալի է տնական կաթ և բաղադրատոմսում նկարագրված ջերմաստիճանի ռեժիմը։ Հետևեք հրահանգներին և առաջին իսկ փորձից կունենաք ձեր սեփական արտադրւթյան մոցարելլան:
Տնական մոցարելլա. Բաղադրիչներ
_Կաթ 5 լ
_Կիտրոնաթթու 1 ճաշի գդալ
Տնական մոցարելլա. Պատրաստման եղանակը
_Կաթը լցնել կաթսայի մեջ և տաքացնել մինչև 50°C։
_Այժմ կաթը խառնելով աստիճանաբար լցնել կիտրոնաթթուն։
_Շարունակեք հարել ևս 20-30 վայրկյան, ապա կաթնային զանգվածը թողնել 10 րոպե կափարիչի տակ։
_Հավաքեք պանրի զանգվածը, քամեք շիճուկից և տեղափոխեք քամոցի մեջ։
_Խմորի նման հունցեք պանրի զանգվածը՝ քամելով այն ավելորդ շիճուկից։
_Այդ ընթացքում շիճուկը տաքացնել մինչև 80 °C և մեջը դնել պանրի զանգվածը։
_Պանիրը տրորել՝ հալեցնելով։ Դրա հյուսվածքը կսկսի փոխվել՝ զանգվածը կդառնա մածուցիկ։
_Կտրեք պանրի գնդիկներ և թաթախեք սառցե ջրի մեջ:
Եթե դեռ չեք ներառել մոցարելլան ձեր սննդակարգում, խորհուրդ եմ տալիս չանտեսել այս համեղ ու առողջարար պանիրը։
Դրանով կարող եք պատրաստել աղցաններ, լազանյա, մակարոնեղեն, ձվածեղ, շոռակարկանդակ, պիցցա, խորտիկներ։ Եթե ուզում եք տնական մոցարելլան երկար պահել, ապա շիճուկի մնացորդով աղաջուր պատրաստեք։
Բարի ախորժակ!
Տեսանյութ
Ձեր պատրաստած պանրով թխեք համեղ խաչապուրի