Տնական Նապոլեոն. Նուրբ, բերանում հալչող, ամենահամեղ խմորեղենը, որ ես փորձել եմ

Տնական Նապոլեոն ԱՐՏԱՍԱՀՄԱՆՅԱՆ ԽՈՀԱՆՈՑ

Տնական Նապոլեոն. Նուրբ, բերանում հալչող, ամենահամեղ խմորեղենը, որ ես փորձել եմ

Խորհրդային տարիներին այս տորթն իրավամբ համարվում էր տանտիրուհու հրուշակագործական արվեստի գագաթնակետը:

Փաստն այն է, որ այս տորթը պահանջում էր ոչ միայն մեծ համբերություն, այլև որոշակի հմտություն, որով սկսնակ խոհարարները չէին կարող պարծենալ: Իրոք, հասկանալու համար, թե որքան բարակ խմոր պետք է գրտնակվի տորթերի համար, թե որքան ինտենսիվորեն պետք է կրեմը հարել այնպես, որ այն չվառվի:

Մենք փորձել ենք շատ մանրամասն նկարագրել տնական նապոլեոնը եփովի կրեմով պատրաստելու գործընթացը, այնպես որ հուսով ենք, որ բոլորի մոտ տորթը կստացվի անթերի, անկախ իրենց խոհարարական փորձից:

Տնական Նապոլեոն

Տնական Նապոլեոն. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

Կրեմի համար

  • կարագ 82,5% յուղ — 280 գ
  • դեղնուցներ — 2 հատ
  • շաքար — 200 գր
  • ալյուր — 2 ճաշի գդալ
  • կաթ — 550 մլ

Խմորի համար

  • ձու — 1 հատ
  • վանիլային շաքար — 2 թեյի գդալ
  • կոնյակ -1 ճաշի գդալ
  • սոդա — 1/3 թեյի գդալ
  • աղ — դանակի ծայրով
  • թթվասեր 35% յուղ — 200 գ
  • կարագ — 20 գր
  • ալյուր — 400 գ

Տնական Նապոլեոն

Տնական Նապոլեոն. Պատրաստման եղանակը

  1. Ձուն հարել վանիլային շաքարով և կոնյակով: Ավելացնել սոդա, աղ, թթվասեր և հալված կարագ, խառնել:
  2. Մանր մաղով անցկացնել ալյուրը: Մասերով լցնել այն պատրաստված զանգվածի մեջ: Հունցել այնքան ժամանակ, մինչև ստացվի ճկուն խմոր: Թողնել զով տեղում 30 րոպե, ապա բաժանել 10-12 կտորների:
  3. Նապոլեոնի խմորի յուրաքանչյուր կտոր գրտնակել յուղաթղթի կտորի վրա բարակ շերտով: Տեղափոխել ջեռոցի տապակի վրա: Պատառաքաղով ծակծկել խմորը և թխել մինչև բաց ոսկեգույն դարչնագույն (5-7 րոպե 180 °C):
  4. Թող թխված շերտը մի փոքր հովանա և տեղափոխեք այն աշխատանքային սեղանի վրա: Պատրաստեք մնացած շերտերը նույն կերպ: Թողնել սենյակային ջերմաստիճանում մինչև օգտագործումը:
  5. Պատրաստենք տորթի կրեմը: Կտրել կարագը խորանարդներով և թող 30 րոպե մնա սենյակային ջերմաստիճանում՝ փափկելու համար:
  6. Դեղնուցները հարել 60 գ շաքարով: Ավելացնել ալյուր և 2 ճաշի գդալ կաթ, կրկին հարել: Մնացած կաթը լցնել հաստ հատակով կաթսայի մեջ, ավելացնել 140 գ շաքարավազ և երբեմն խառնելով հասցնել եռման աստիճանի:
  7. Անընդհատ հարելով քաղցր կաթը բարակ հոսքով լցնել դեղնուցի խառնուրդի մեջ: Կրկին լցնել ծանր հատակով կաթսայի մեջ: Եփել թույլ կրակի վրա, մինչև խտանա: Կրեմի խառնուրդը անընդհատ հարել ամբողջ ընթացքում:
  8. Հեռացնել կրակից և թող սառչի: Կարագը հարել հարիչով, առանց դադարեցնելու հարելը՝ փոքր մասերով ավելացնել կրեմի խառնուրդը: Հարել մինչև հարթ զանգված ստացվի:
  9. Կրեմը տարածել շերտերի վրա դրանք միմյանց վրա դնելով: Ձեռքերով թեթև սեղմեք: Փշրել վերջին շերտը, փշուրներով ծածկել տորթի վերևի մասն ու կողքերը՝ նախապես ծածկելով մի կողմ դրած կրեմով: Փշրանքներով ծածկելուց հետո դնել սառնարան 6-8 ժամ:

Եթե ​​դուք պատրաստում եք տորթի շերտը ոչ թե թղթի վրա, այլ պարզապես սեղանին, ապա այն կարող եք տեղափոխել ջեռոցի տապակի վրա՝ այն զգուշորեն փաթաթելով ալյուրով թաթախված գրտնակի վրա: Զգուշորեն փռեք այնպես, որ շերտը հարթ ընկնի տապակի մակերեսի վրա:

Տնական Նապոլեոն
Տորթի կրեմը կարելի է համեմել` պատրաստի զանգվածին ավելացնելով մանրացված կիտրոնի քերուկ կամ մի քանի կաթիլ վանիլի էքստրակտ:

Տնական Նապոլեոնը պատրաստ է:

Բարի ախորժակ

Տեսանյութ

Համեղ մեղրով տորթ

Խնդրում ենք Գնահատեք