Տնական Նապոլեոն. Նուրբ, բերանում հալչող, ամենահամեղ խմորեղենը, որ ես փորձել եմ
Խորհրդային տարիներին այս տորթն իրավամբ համարվում էր տանտիրուհու հրուշակագործական արվեստի գագաթնակետը:
Փաստն այն է, որ այս տորթը պահանջում էր ոչ միայն մեծ համբերություն, այլև որոշակի հմտություն, որով սկսնակ խոհարարները չէին կարող պարծենալ: Իրոք, հասկանալու համար, թե որքան բարակ խմոր պետք է գրտնակվի տորթերի համար, թե որքան ինտենսիվորեն պետք է կրեմը հարել այնպես, որ այն չվառվի:
Մենք փորձել ենք շատ մանրամասն նկարագրել տնական նապոլեոնը եփովի կրեմով պատրաստելու գործընթացը, այնպես որ հուսով ենք, որ բոլորի մոտ տորթը կստացվի անթերի, անկախ իրենց խոհարարական փորձից:
Տնական Նապոլեոն. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
Կրեմի համար
- կարագ 82,5% յուղ — 280 գ
- դեղնուցներ — 2 հատ
- շաքար — 200 գր
- ալյուր — 2 ճաշի գդալ
- կաթ — 550 մլ
Խմորի համար
- ձու — 1 հատ
- վանիլային շաքար — 2 թեյի գդալ
- կոնյակ -1 ճաշի գդալ
- սոդա — 1/3 թեյի գդալ
- աղ — դանակի ծայրով
- թթվասեր 35% յուղ — 200 գ
- կարագ — 20 գր
- ալյուր — 400 գ
Տնական Նապոլեոն. Պատրաստման եղանակը
- Ձուն հարել վանիլային շաքարով և կոնյակով: Ավելացնել սոդա, աղ, թթվասեր և հալված կարագ, խառնել:
- Մանր մաղով անցկացնել ալյուրը: Մասերով լցնել այն պատրաստված զանգվածի մեջ: Հունցել այնքան ժամանակ, մինչև ստացվի ճկուն խմոր: Թողնել զով տեղում 30 րոպե, ապա բաժանել 10-12 կտորների:
- Նապոլեոնի խմորի յուրաքանչյուր կտոր գրտնակել յուղաթղթի կտորի վրա բարակ շերտով: Տեղափոխել ջեռոցի տապակի վրա: Պատառաքաղով ծակծկել խմորը և թխել մինչև բաց ոսկեգույն դարչնագույն (5-7 րոպե 180 °C):
- Թող թխված շերտը մի փոքր հովանա և տեղափոխեք այն աշխատանքային սեղանի վրա: Պատրաստեք մնացած շերտերը նույն կերպ: Թողնել սենյակային ջերմաստիճանում մինչև օգտագործումը:
- Պատրաստենք տորթի կրեմը: Կտրել կարագը խորանարդներով և թող 30 րոպե մնա սենյակային ջերմաստիճանում՝ փափկելու համար:
- Դեղնուցները հարել 60 գ շաքարով: Ավելացնել ալյուր և 2 ճաշի գդալ կաթ, կրկին հարել: Մնացած կաթը լցնել հաստ հատակով կաթսայի մեջ, ավելացնել 140 գ շաքարավազ և երբեմն խառնելով հասցնել եռման աստիճանի:
- Անընդհատ հարելով քաղցր կաթը բարակ հոսքով լցնել դեղնուցի խառնուրդի մեջ: Կրկին լցնել ծանր հատակով կաթսայի մեջ: Եփել թույլ կրակի վրա, մինչև խտանա: Կրեմի խառնուրդը անընդհատ հարել ամբողջ ընթացքում:
- Հեռացնել կրակից և թող սառչի: Կարագը հարել հարիչով, առանց դադարեցնելու հարելը՝ փոքր մասերով ավելացնել կրեմի խառնուրդը: Հարել մինչև հարթ զանգված ստացվի:
- Կրեմը տարածել շերտերի վրա դրանք միմյանց վրա դնելով: Ձեռքերով թեթև սեղմեք: Փշրել վերջին շերտը, փշուրներով ծածկել տորթի վերևի մասն ու կողքերը՝ նախապես ծածկելով մի կողմ դրած կրեմով: Փշրանքներով ծածկելուց հետո դնել սառնարան 6-8 ժամ:
Եթե դուք պատրաստում եք տորթի շերտը ոչ թե թղթի վրա, այլ պարզապես սեղանին, ապա այն կարող եք տեղափոխել ջեռոցի տապակի վրա՝ այն զգուշորեն փաթաթելով ալյուրով թաթախված գրտնակի վրա: Զգուշորեն փռեք այնպես, որ շերտը հարթ ընկնի տապակի մակերեսի վրա:
Տորթի կրեմը կարելի է համեմել` պատրաստի զանգվածին ավելացնելով մանրացված կիտրոնի քերուկ կամ մի քանի կաթիլ վանիլի էքստրակտ:
Տնական Նապոլեոնը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Համեղ մեղրով տորթ