Տնական պանիր կանաչիներով. Դյուրամարս, կատարյալ մթերք
Բնական պանիրը ոչ միայն համեղ է, այլև շատ առողջարար: Այն պարունակում է շատ սպիտակուցներ, որոնք մեզ այնքան շատ են պետք ամեն օր: Ավելին, պինդ պանիրը կատարելապես մարսվող է և հաճախ ընդգրկվում է դիետաների համար նախատեսված սննդամթերքի ցուցակում: Բայց խանութների դարակներում շատ կեղծիքներ ու անորակ ապրանքներ կան: Մթերքի բոլոր առավելություններից լիարժեք օգտվելու համար պատրաստեք տնական պանիր խոտաբույսերով:
Բաղադրատոմսը այնքան պարզ է, որ նույնիսկ անփորձ խոհարարը կարող է պատրաստել այն: Ձեզ անհրաժեշտ են միայն երեք հիմնական բաղադրիչներ: Մնացածը ձեր հայեցողությամբ է: Եթե սիրում եք ավելի աղի պանիր, ապա ավելացրեք ավելի շատ աղ: Կծվության կամ այլ համեր ստանալու համար կարող եք հավաքել կանաչիների փունջ և ձեր սիրած համեմունքները: Իսկ տնական պանրի ինքնատիպությունը կլրացվի ընկույզով, սնկով կամ տարբեր լրացումներով:
Տնական պանիր կանաչիներով. Անհհրաժեշտ բաղադրիչները
- Կաթ 1 լ
- Թթվասեր 200 գ
- Ձու 3 հատ
- Աղ 1 թեյի գդալ
- Չորացրած սամիթ 2 թեյի գդալ
Տնական պանիր կանաչիներով. Պատրաստման եղանակը
- Կաթսայի մեջ խառնել բարձր յուղայնությամբ կաթ (առնվազն 3%) և աղ, եռացնել:
- Ձվերը 20% յուղայնության թթվասերով հարել առանձին ամանի մեջ: Գդալով խառնելով՝ եռացող կաթի մեջ ջրապտույտ ստեղծել և ձվի խառնուրդը լցնել դրա մեջ, մինչև խառնուրդը սկսի «կտրվել» մի քանի րոպե անց:
- Եփել պանիրը միջին ջերմության վրա ևս 5-7 րոպե:
- Կանաչիներն ավելացնել պատրաստ լինելուց 2-3 րոպե առաջ, խառնել: Երբ գդալի վրա պանրի կտորներ չեն մնում, կարող եք կաթսան հանել կրակից:
- Երկշերտ թանզիֆը փռել մաղի վրա: Լցնել կաթսայի պարունակությունը և սպասել հեղուկի արտահոսելուն: Վերցնել պլաստիկ աման և ներքևում մի քանի փոքր անցքեր անել: Պանիրը լցնել դրա մեջ:
- Դնել նմանատիպ մի այլ աման վերևում և դնել առնվազն 4 կգ կշռող ցանկացած ծանրոց: Դա կարող է լինել օրինակ՝ ջրի շիշ:
- Տեղադրել այդ ամբողջ կառույցը ամանի մեջ, որպեսզի շիճուկը քամվի: Թողեք այն 2-3 ժամ:
Կանաչիներով պանիրը լավ է պահում իր ձևը: Կտրելիս չի փշրվում: Ընտանիքի անդամները հաստատ կգնահատեն նման զարմանալի նրբությունը: Հաջորդ օրը դուք ստիպված կլինեք կրկին եփել տնական պանիր:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Տապակած պանրի ձողիկներ