Տնական պանիր. Անուշահամ կաթնային հաճույք

Տնական պանիր ՍԱՌԸ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Տնական պանիր կարելի է պատրաստել խանութից գնված մթերքներով, բայց ցանկալի է, որ փորձեք տնական մթերքով:

Տնական պանիր

Տնական պանիր. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_Յուղալի կաթ 1,5 լ

_Աղ 1 թեյի գդալ

_Թթվասեր 230 գր

_Ձու 3 — 4 հատ

Տնական պանիր

Տնական պանիր

Պատրաստման եղանակը

_Կաթի մեջ լցնել աղը, խառնել և դնել միջին կրակի վրա։

_Ձվերը խառնել թթվասերի հետ և հարել մինչև հարթ լինի։

_Երբ կաթը սկսում է եռալ, կարևոր է անմիջապես լցնել ձվի-թթվասերով խառնուրդը:

_Անընդհատ խառնելով, հասցնել եռման աստիճանի և եփել 5-7 րոպե։

_Կաթնաշոռի գնդիկները կսկսեն հայտնվել և շիճուկը կառանձնանա:

_Այդ պահին պետք է կրակն անջատել։

_Մաղը ծածկել 2 շերտով ծալած թանզիֆով և զանգվածը լցնել մեջը։

_Թանզիֆը վրա բերելով փաթաթել, դնել մաղի մեջ և վրան ծանրոց դնել:

_Թողնել 2 ժամ։

Տնական պանիր

Տնական պանիր

Թանզիֆից հանել պանիրը և կարելի է մատուցել:

Բարի ախորժակ:

Խնդրում ենք Գնահատեք