Տնական պանիր կարելի է պատրաստել խանութից գնված մթերքներով, բայց ցանկալի է, որ փորձեք տնական մթերքով:
Տնական պանիր. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Յուղալի կաթ 1,5 լ
_Աղ 1 թեյի գդալ
_Թթվասեր 230 գր
_Ձու 3 — 4 հատ
Պատրաստման եղանակը
_Կաթի մեջ լցնել աղը, խառնել և դնել միջին կրակի վրա։
_Ձվերը խառնել թթվասերի հետ և հարել մինչև հարթ լինի։
_Երբ կաթը սկսում է եռալ, կարևոր է անմիջապես լցնել ձվի-թթվասերով խառնուրդը:
_Անընդհատ խառնելով, հասցնել եռման աստիճանի և եփել 5-7 րոպե։
_Կաթնաշոռի գնդիկները կսկսեն հայտնվել և շիճուկը կառանձնանա:
_Այդ պահին պետք է կրակն անջատել։
_Մաղը ծածկել 2 շերտով ծալած թանզիֆով և զանգվածը լցնել մեջը։
_Թանզիֆը վրա բերելով փաթաթել, դնել մաղի մեջ և վրան ծանրոց դնել:
_Թողնել 2 ժամ։
Թանզիֆից հանել պանիրը և կարելի է մատուցել:
Բարի ախորժակ: