Տնական տոլմա ջեռոցում` պյուրե կարտոֆիլով և շոգեխաշած պղպեղով:
Փորձեք ջեռոցում կաղամբի գլանափաթեթների այս անսովոր բաղադրատոմսը: Այնուամենայնիվ, նույնիսկ եթե տոլման պարբերաբար հայտնվում է ձեր սեղանի վրա, փորձեք նաև այս օրիգինալ բաղադրատոմսը և վստահ եղեք, որ շատ դուր կգա թե ձեզ, թե հյուրերին:
Содержание
Տնական տոլմա ջեռոցում. Պատրաստման համար հարկավոր է.
Պյուրե կարտոֆիլի համար.
- 1,5 կգ խաշած կարտոֆիլ
- 30 գ կարագ
- 40 գ եգիպտացորենի օսլա
- 4 ձվի դեղնուց
- աղ ու պղպեղ` ըստ համտեսի
Աղացած մսի համար.
- 1 կգ աղացած տավարի միս
- 1 սոխ
- 50 գ հացաթուխ
- 2 ձու
- 1/2 թեյի գդալ աղ
- 1/2 թեյի գդալ պղպեղ
Պղպեղի շոգեխաշուի համար.
- Տարբեր գույների 3 քաղցր պղպեղ
- 2 ճաշի գդալ տոմատի մածուկ
- 400 գ լոլիկ
- աղ եւ պղպեղ
Բացի այդ:
- կաղամբի 2 փոքր գլուխ
- 200 գ քերած պանիր
- ջեռոցի քառակուսի ձևաման 24 սմ x 24 սմ
Տնական տոլմա ջեռոցում. Պատրաստման եղանակը
- Եկեք սկսենք կաղամբից Կաղամբի տերևները մի փոքր խաշել աղած ջրի մեջ, իսկ հետո, երբ դրանք դառնում են ավելի ճկուն, լցնել սառը ջրի մեջ:
- Խառնել աղացած մսով լցոնի համար բոլոր բաղադրիչները մի մեծ ամանի մեջ, ապա լցոնը բաժանել մոտ 3 ճաշի գդալի չափով բաժինների: Յուրաքանչյուր բաժինը փաթաթել կաղամբի տերևով, այնուհետև կաղամբի գլանիկները դնել սառնարանում մոտ 1 ժամ: Այնպես որ, մենք չպիտի անհանգստանանք դրանց ձևախախտվելու մասին: Եթե ժամանակ ունեք, կարող եք նախապես պատրաստել ավելի շատ լցոնած կաղամբ: Ցանկացած պահի, դրանք կարող են հանվել սառնարանից և ճաշ պատրաստել ընդամենը կես ժամվա ընթացքում:
- Մինչ կաղամբի գլանիկները սառնարանում են, խաշել կարտոֆիլը, ապա տրորել կարտոֆիլի պյուրե, ավելացնելով կարագ, օսլա և դեղնուց: Բացի այդ, մի մոռացեք աղը և պղպեղը` կարտոֆիլի պյուրեի համը կարգավորելու համար: Պյուրե կարտոֆիլը լցնել ձևամանի մեջ:
- Շոգեխաշած պղպեղ պատրաստելու համար քաղցր պղպեղը կտրատել խորանարդիկներով և տապակել դրանք, ավելացնել տոմատի մածուկը, իսկ հետո, մի քանի րոպե անց ավելացնել լոլիկի կտորները: Համեմել աղով և պղպեղով, եփել, որից հետո թողեք շոգեխաշվի մոտ 5 րոպե:
- Այժմ վերցնել կաղամբի գլանափաթեթները սառնարանից և ուղղահայաց խրում դրանք կարտոֆիլի պյուրեի մեջ:
- Կարտոֆիլի վրա լցնել շոգեխաշած պղպեղը, դրա վրա շաղ տալ պանրով և դնել ջեռոցում 30 րոպեով 180°C ջերմաստիճանի պայմաններում:
Տնական տոլման ջեռոցում պատրաստ է: Ճաշատեսակը շատ օրիգինալ է թվում, վայելեք:
Բարի ախորժակ: