Տնական տոլմա ջեռոցում` պյուրե կարտոֆիլով և շոգեխաշած պղպեղով

Տնական տոլմա ջեռոցում ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Տնական տոլմա ջեռոցում` պյուրե կարտոֆիլով և շոգեխաշած պղպեղով:

Փորձեք ջեռոցում կաղամբի գլանափաթեթների այս անսովոր բաղադրատոմսը: Այնուամենայնիվ, նույնիսկ եթե տոլման պարբերաբար հայտնվում է ձեր սեղանի վրա, փորձեք նաև այս օրիգինալ բաղադրատոմսը և վստահ եղեք, որ շատ դուր կգա թե ձեզ, թե հյուրերին:

Տնական տոլմա ջեռոցում

Տնական տոլմա ջեռոցում. Պատրաստման համար հարկավոր է.

Պյուրե կարտոֆիլի համար.

  • 1,5 կգ խաշած կարտոֆիլ
  • 30 գ կարագ
  • 40 գ եգիպտացորենի օսլա
  • 4 ձվի դեղնուց
  • աղ ու պղպեղ` ըստ համտեսի

Աղացած մսի համար.

  • 1 կգ աղացած տավարի միս
  • 1 սոխ
  • 50 գ հացաթուխ
  • 2 ձու
  • 1/2 թեյի գդալ աղ
  • 1/2 թեյի գդալ պղպեղ

Պղպեղի շոգեխաշուի համար.

  • Տարբեր գույների 3 քաղցր պղպեղ
  • 2 ճաշի գդալ տոմատի մածուկ
  • 400 գ լոլիկ
  • աղ եւ պղպեղ

Բացի այդ:

  • կաղամբի 2 փոքր գլուխ
  • 200 գ քերած պանիր
  • ջեռոցի քառակուսի ձևաման 24 սմ x 24 սմ

Տնական տոլմա ջեռոցում

Տնական տոլմա ջեռոցում. Պատրաստման եղանակը

  1. Եկեք սկսենք կաղամբից Կաղամբի տերևները մի փոքր խաշել աղած ջրի մեջ, իսկ հետո, երբ դրանք դառնում են ավելի ճկուն, լցնել սառը ջրի մեջ:
  2. Խառնել աղացած մսով լցոնի համար բոլոր բաղադրիչները մի մեծ ամանի մեջ, ապա լցոնը բաժանել մոտ 3 ճաշի գդալի չափով բաժինների: Յուրաքանչյուր բաժինը փաթաթել կաղամբի տերևով, այնուհետև կաղամբի գլանիկները դնել սառնարանում մոտ 1 ժամ: Այնպես որ, մենք չպիտի անհանգստանանք դրանց ձևախախտվելու մասին: Եթե ​​ժամանակ ունեք, կարող եք նախապես պատրաստել ավելի շատ լցոնած կաղամբ: Ցանկացած պահի, դրանք կարող են հանվել սառնարանից և ճաշ պատրաստել ընդամենը կես ժամվա ընթացքում:
  3. Մինչ կաղամբի գլանիկները սառնարանում են, խաշել կարտոֆիլը, ապա տրորել կարտոֆիլի պյուրե, ավելացնելով կարագ, օսլա և դեղնուց: Բացի այդ, մի մոռացեք աղը և պղպեղը` կարտոֆիլի պյուրեի համը կարգավորելու համար: Պյուրե կարտոֆիլը լցնել ձևամանի մեջ:
  4. Շոգեխաշած պղպեղ պատրաստելու համար քաղցր պղպեղը կտրատել խորանարդիկներով և տապակել դրանք, ավելացնել տոմատի մածուկը, իսկ հետո, մի քանի րոպե անց ավելացնել լոլիկի կտորները: Համեմել աղով և պղպեղով, եփել, որից հետո թողեք շոգեխաշվի մոտ 5 րոպե:
  5. Այժմ վերցնել կաղամբի գլանափաթեթները սառնարանից և ուղղահայաց խրում դրանք կարտոֆիլի պյուրեի մեջ:
  6. Կարտոֆիլի վրա լցնել շոգեխաշած պղպեղը, դրա վրա շաղ տալ պանրով և դնել ջեռոցում 30 րոպեով 180°C ջերմաստիճանի պայմաններում:

Տնական տոլմա ջեռոցում

Տնական տոլման ջեռոցում պատրաստ է: Ճաշատեսակը շատ օրիգինալ է թվում, վայելեք:

Բարի ախորժակ:

Համեղ տոլմա պատրաստելու հրաշալի տարբերակ տեսանյութում.

Խնդրում ենք Գնահատեք