Ցեզար աղցան. Տանը կպատրաստեք, բայց համը ռեստորանի նման է, անպայման փորձեք այս համեղ նախուտեստը

Ցեզար աղցան ԱՂՑԱՆՆԵՐ

Ցանկացած տանտիրուհի կարող է պատրաստել Ցեզար աղցան: Դա անելու համար անհրաժեշտ է պահպանել համամասնությունները և գտնել անհրաժեշտ ապրանքները:

Ոչ բոլորը գիտեն, որ աղցանն իր անունը չի ստացել հին հռոմեական հրամանատարի պատվին: Հռոմում գուցե կային այս աղցանի անալոգները, բայց դրանք բոլորովին այլ կերպ էին կոչվում։

Ցեզար աղցանը ժամանակակից տարբերակով հորինվել է 1924 թվականին խոհարար Ցեզար Կարդինիի կողմից: Հենց ի պատիվ ստեղծողի է որոշվել ուտեստի անունը։

Ցեզար աղցան
Ցեզար աղցան. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_ հավի կրծքամիս — 350 գ

_ աղ — 0,5 թեյի գդալ

_ աղացած սև պղպեղ — 1/3 թեյի գդալ

_ պապրիկա — 1/3 թեյի գդալ

_ բուսական յուղ — 2 ճաշի գդալ

_ սոյայի սոուս — 1 ճաշի գդալ

_ բոքոն — 6 կտոր

_ լորի ձու — 6 հատ

_ չերի լոլիկ — 6 հատ

_ մայոնեզ — 6 ճաշի գդալ

_ սխտոր — 2 պճեղ

_ կիտրոնի հյութ — 2 ճաշի գդալ

_ այսբերգ կաղամբ — 3 թերթ

Ցեզար աղցան
Ցեզար աղցան. Պատրաստման եղանակը

_ Հավի միսը պետք է մանր կտրատել, դնել խորը ամանի մեջ։ Աղ անել, ավելացնել աղացած պղպեղ, պապրիկա, լցնել մեկ ճաշի գդալ արևածաղկի ձեթ։ Միսը խառնել համեմունքների հետ և թողնել մարինացվի 40 րոպե։

_ Հացը կտրատել փոքր քառակուսիներով, վրան ցանել մի պտղունց աղ, պապրիկա և պղպեղ։

_ Հացի շերտերին ցողել մի ճաշի գդալ բուսական յուղ, լցնել ջեռոցի տապակի վրա։ Հացը թխել 10 րոպե 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում։

_ Այդ ընթացքում մարինացված հավի կրծքամիսը տապակել մի կաթիլ արևածաղկի ձեթով թավայի մեջ: Տապակած միսը կտրատել ավելի փոքր կտորներով։

_ Լորի ձվերը նախապես խաշել, մաքրել և դանակով կիսել։

_ Նույնը կրկնել չերի լոլիկի հետ։ Այսբերգի տերևները պատռել կամայական մասերով։

_ Մանր քերիչով մանրացնել սխտորի պճեղները, խառնել մայոնեզի և կիտրոնի հյութի հետ — խառնել սոուսը։

_ Ընդհանուր տարայի մեջ խառնել այսբերգը, լոլիկը, ձուն, չորահացը, հավի միսը և սոուսը։

Ցեզար աղցան

Այսպիսով, դուք կարող եք պատրաստել համեղ դասական Ցեզար աղցան:

Չմոռանաք մատուցելուց առաջ զարդարել ցանկացած կոշտ քերած պանրով։

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Ցեզար աղցան հատուկ սոուսով

Խնդրում ենք Գնահատեք