Փափուկ և համեղ խորտիկ. Խմորի մեջ փափուկ և համեղ սմբուկները հեշտ և արագ են եփվում, դրանք ձեզ անպայման դուր կգան: Խոհարարությունը պահանջում է մթերքների նվազագույն փաթեթ և քիչ ժամանակ:
Փափուկ և համեղ խորտիկ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Սմբուկ 4 հատ
_Ձու 2 հատ
_Թթվասեր 100 գր
_Պանիր 100 գր
_Աղ, պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
_Ալյուր 4 ճաշի գդալ
_Սխտոր, անուշաբույր կանաչիներ, ռեհան
Փափուկ և համեղ խորտիկ. Պատրաստման եղանակը
_Կտրել սմբուկները շերտերով: Դառնությունը հեռացնելու համար աղաջրի մեջ թաթախելու կարիք չկա, բայց, եթե անհանգստանում եք, որ այն կա, ապա արեք այս քայլը:
_Հարել ձվերը աղով և պղպեղով, անուշաբույր կանաչիներով և ճզմած սխտորով, թթվասերով, քերած պանրով:
_Զանգվածը լավ հարել մինչև ամբողջովին միատարր դառնա:
_Լցնել ալյուրը և խառնել խմորը:
_Սմբուկի շրջանակները թաթախել դրա մեջ և դնել տաքացած բուսայուղի վրա և տապակել երկու կողմից՝ մինչև ոսկե դարչնագույնը:
_Տապակված սմբուկները դնել թղթե սրբիչների վրա՝ ավելորդ յուղը հեռացնելու համար, այնուհետև շարել ափսեի վրա, ցանել կտրատած կանաչիներ և մատուցել:
Նման սմբուկների համար ես պատրաստում եմ նաև թթվասերով սոուս՝ մանր կտրատած սխտորով և սամիթով, կարող եք ավելացնել նաև քերած թարմ կամ թթու վարունգ:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Սմբուկով տաք նախուտեստ