Եփած խոզի մսով և Քաղցր պղպեղով աղցան պատրաստելու համար կարելի է վերցնել նաև ցանկացած այլ միս՝ լեզու, խոզապուխտ։
Содержание
Քաղցր պղպեղով աղցան. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Գունավոր քաղցր պղպեղ 4 հատ
_Եփած խոզի միս 150 գր
_Մաղադանոս 1 փոքր փունջ
_Ռեհան 2 ճյուղ
_Սխտոր 1 պճեղ
_Քառորդ կիտրոնի հյութ և կեղևի քերուկ
_Ձիթապտղի յուղ 70 մլ
_Աղ, աղացած սև պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
Քաղցր պղպեղով աղցան. Պատրաստման եղանակը
_Սոուսի համար մաղադանոսը և ռեհանը մանր կտրատել։
_Սխտորը մաքրել ու կանաչիների հետ լցնել բլենդերի բաժակի մեջ, ավելացնել կիտրոնի քերուկն ու հյութը, ավելացնել աղը, պղպեղը և ձիթապտղի յուղը, հարել մինչև հարթ լինի։
_Մաքրել քաղցր պղպեղը և կտրատել երկար բարակ շերտերով, խառնել սոուսը։
_Խոզի միսը շերտերով կտրատել խառնել սոուսով պղպեղի հետ։
_Թողնել ներծծվի 5-10 րոպե և մատուցել։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Շքեղ աղցան Ցեզար