Քաղցր պղպեղով աղցան. Տոնական թեթև ուտեստ

Քաղցր պղպեղով աղցան ԱՂՑԱՆՆԵՐ

Եփած խոզի մսով և Քաղցր պղպեղով աղցան պատրաստելու համար կարելի է վերցնել նաև ցանկացած այլ միս՝ լեզու, խոզապուխտ։

Քաղցր պղպեղով աղցան

Քաղցր պղպեղով աղցան. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_Գունավոր քաղցր պղպեղ 4 հատ

_Եփած խոզի միս 150 գր

_Մաղադանոս 1 փոքր փունջ

_Ռեհան 2 ճյուղ

_Սխտոր 1 պճեղ

_Քառորդ կիտրոնի հյութ և կեղևի քերուկ

_Ձիթապտղի յուղ 70 մլ

_Աղ, աղացած սև պղպեղ՝ ըստ ճաշակի

Քաղցր պղպեղով աղցան

Քաղցր պղպեղով աղցան. Պատրաստման եղանակը

_Սոուսի համար մաղադանոսը և ռեհանը մանր կտրատել։

_Սխտորը մաքրել ու կանաչիների հետ լցնել բլենդերի բաժակի մեջ, ավելացնել կիտրոնի քերուկն ու հյութը, ավելացնել աղը, պղպեղը և ձիթապտղի յուղը, հարել մինչև հարթ լինի։

_Մաքրել քաղցր պղպեղը և կտրատել երկար բարակ շերտերով, խառնել սոուսը։

_Խոզի միսը շերտերով կտրատել խառնել սոուսով պղպեղի հետ։

_Թողնել ներծծվի 5-10 րոպե և մատուցել։

Քաղցր պղպեղով աղցան

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Շքեղ աղցան Ցեզար

Խնդրում ենք Գնահատեք