Քաղցր պղպեղով վինեգրետ. Գունագեղ, ամառային աղցան
Թվում է, որ մեկ բաղադրիչը չի կարող փոխել ամբողջ աղցանի համը: Բայց ոչ. Բուլղարական պղպեղը հյութեղություն է հաղորդում սովորական վինեգրետին և հարստացնում է այն նոր համային երանգներով:
Содержание
Քաղցր պղպեղով վինեգրետ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- 250-300 գ խաշած կամ թխած ճակնդեղ
- 1 փոքրիկ բուլղարական պղպեղ
- 120-130 գ թթու վարունգ
- 1 փոքրիկ կարմիր սոխ
- 200-300 գ խաշած կարտոֆիլ
- 1-2 գազար
- 4-5 գդալ կանաչ ոլոռի հատիկներ
Աղցանի սոուս
- 1 ճաշի գդալ մանանեխ
- 3-5 ճաշի գդալ բուսական յուղ
- աղ` ըստ ճաշակի
Քաղցր պղպեղով վինեգրետ. Պատրաստման եղանակը
- Եփել բանջարեղենը առանձին — առանձին: Ճակնդեղին՝ գույնի պահպանման համար մեկ գդալ քացախ ավելացնելով:
- Կարտոֆիլը, գազարը և թթու վարունգը սառելուց հետո, մաքրել կեղևից և կտրատել խորանարդիկներով:
- Վերցնել պայծառ բուլղարական պղպեղ, որը նույնպես պետք է կտրատել մանր խորանարդներով:
- Ճակնդեղը նույնպես կտրատել նույն չափի խորանարդիկներով: Սուր դանակով շատ մանր կտրատել մաքրած սոխը:
- խառնել բոլոր պատրաստված բանջարեղեններն ընդարձակ ամանի մեջ, խառնել:
- Պատրաստել սոուս, որի համար մանանեխը պետք է խառնել բուսական յուղի հետ, մանրակրկիտ հարել այնքան, մինչև ստացվի էմուլսիայի նման զանգված:
- Սոուսը լցնել վինեգրետի վրա, խառնել, համեմել ըստ ճաշակի:
Քաղցր պղպեղով վինեգրետը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Նոր բաղադրիչով վինեգրետ