Օլիվյե աղցան. Ֆրանսիական բաղադրատոմս

Օլիվյե աղցան ԱՂՑԱՆՆԵՐ

Օլիվյե աղցան. Ֆրանսիական բաղադրատոմս, որի պատրաստման գաղտնիքը կիսում է խոհարար Բրունո Մարինոն, որը հայտնի է Մոսկվայում:

Բաղադրատոմսը յուրահատուկ է պատրաստման պարզությամբ, պատրաստի արդյունքի գեղեցիկ տեսքով և այն փաստով, որ սա ոչ ստանդարտ Օլիվյեն է, որը սովորաբար պատրաստվում է ընտանեկան ցանկացած տոնակատարության համար:

Փորձենք պատրաստել խոհարարական գերազանցության այս գլուխգործոցը առաջատար խոհարարի կողմից:

Օլիվյե աղցան

Օլիվյե աղցան. Բաղադրությունը.

  • Թթու վարունգ — 200 գրամ
  • Հավի կրծքամիս — 250 գրամ
  • Խաշած ձվի սպիտակուց — 4 հատ
  • Վարունգ (թարմ) — 100 գրամ
  • Բուսական յուղ — 15 գ
  • Գազար (խաշած) — 120 գրամ
  • Կարտոֆիլ — 100 գ
  • Սամիթ — 20 գ
  • Կանաչ ոլոռ — 100 գ
  • Մի քիչ աղ

Սոուսի համար.

  • Խաշած դեղնուցներ — 2-3 հատ
  • Դիժոնյան մանանեխ — 17 գ
  • Մայոնեզ — 150 գր

Օլիվյե աղցան

Օլիվյե աղցան. Պատրաստման գործընթաց.

  1. Նախ պետք է պատրաստել սոուսը: Դա անելու համար տրորել դեղնուցները մաղի միջոցով, ապա խառնել դրանք մայոնեզով, ավելացնել մանանեխ և մանրակրկիտ խառնել:
  2. Այժմ դիմում ենք հիմնական աղցանի համար նախատեսված մթերքներին: Կտրատել հավի կրծքամիսը փոքր խորանարդիկներով, ապա մանրակրկիտ տապակել՝ տապակելու համար օգտագործելով բուսական յուղ:
  3. Դրանից հետո կտրատեք բարակ շերտերով թարմ վարունգը: Այնուհետև մանր կտրատել մնացած բաղադրիչները: Մի մոռացեք նաև սամիթը կտրատել: Այնուհետև զանգվածին ավելացնել 100 գրամ կանաչ ոլոռ, աղ, պատրաստի սոուսը և խառնել:
  4. Աղցանը լցնել ափսեի վրա՝ օգտագործելով խոհարարական օղակ: Կենտրոնում լցնել տապակած հավի կրծքամիսը: Այժմ պատրաստի աղցանի վրա օղակաձև, առանց ընդմիջումների շարել թարմ վարունգի բարակ շերտեր:

Օլիվյե աղցան. Ֆրանսիական բաղադրատոմս
Օլիվյե աղցանը պատրաստ է:

Բարի ախորժակ!

Խնդրում ենք Գնահատեք