Օլիվյե աղցան. Ֆրանսիական բաղադրատոմս, որի պատրաստման գաղտնիքը կիսում է խոհարար Բրունո Մարինոն, որը հայտնի է Մոսկվայում:
Բաղադրատոմսը յուրահատուկ է պատրաստման պարզությամբ, պատրաստի արդյունքի գեղեցիկ տեսքով և այն փաստով, որ սա ոչ ստանդարտ Օլիվյեն է, որը սովորաբար պատրաստվում է ընտանեկան ցանկացած տոնակատարության համար:
Փորձենք պատրաստել խոհարարական գերազանցության այս գլուխգործոցը առաջատար խոհարարի կողմից:
Օլիվյե աղցան. Բաղադրությունը.
- Թթու վարունգ — 200 գրամ
- Հավի կրծքամիս — 250 գրամ
- Խաշած ձվի սպիտակուց — 4 հատ
- Վարունգ (թարմ) — 100 գրամ
- Բուսական յուղ — 15 գ
- Գազար (խաշած) — 120 գրամ
- Կարտոֆիլ — 100 գ
- Սամիթ — 20 գ
- Կանաչ ոլոռ — 100 գ
- Մի քիչ աղ
Սոուսի համար.
- Խաշած դեղնուցներ — 2-3 հատ
- Դիժոնյան մանանեխ — 17 գ
- Մայոնեզ — 150 գր
Օլիվյե աղցան. Պատրաստման գործընթաց.
- Նախ պետք է պատրաստել սոուսը: Դա անելու համար տրորել դեղնուցները մաղի միջոցով, ապա խառնել դրանք մայոնեզով, ավելացնել մանանեխ և մանրակրկիտ խառնել:
- Այժմ դիմում ենք հիմնական աղցանի համար նախատեսված մթերքներին: Կտրատել հավի կրծքամիսը փոքր խորանարդիկներով, ապա մանրակրկիտ տապակել՝ տապակելու համար օգտագործելով բուսական յուղ:
- Դրանից հետո կտրատեք բարակ շերտերով թարմ վարունգը: Այնուհետև մանր կտրատել մնացած բաղադրիչները: Մի մոռացեք նաև սամիթը կտրատել: Այնուհետև զանգվածին ավելացնել 100 գրամ կանաչ ոլոռ, աղ, պատրաստի սոուսը և խառնել:
- Աղցանը լցնել ափսեի վրա՝ օգտագործելով խոհարարական օղակ: Կենտրոնում լցնել տապակած հավի կրծքամիսը: Այժմ պատրաստի աղցանի վրա օղակաձև, առանց ընդմիջումների շարել թարմ վարունգի բարակ շերտեր:
Օլիվյե աղցանը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ!