Այս օրիգինալ աղցանը զարմանալիորեն համեղ է և գեղեցիկ, իսկական արքայական ուտեստ։ Այն հեշտ և պարզ է պատրաստվում՝ ամենապարզ բաղադրիչներով։ Բոլոր բաղադրիչները հիանալի կերպով համակցված են միմյանց հետ:
Նման ուտեստ կարելի է մատուցել ինչպես տոնական, այնպես էլ սովորական սեղանի համար։
Օրիգինալ աղցան. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Տավարի միս 400 գր
_Մարինացված կամ թթու վարունգ 150 գր
_Սոխ 1 գլուխ
_Ձու 4 հատ
_Մայոնեզ՝ ըստ ճաշակի
_Բուսական յուղ՝ տապակելու համար
_Աղացած սև պղպեղ և աղ՝ ըստ ճաշակի
Օրիգինալ աղցան. Պատրաստման եղանակը
_Ձվերը լցնել խորը ամանի մեջ, աղ, պղպեղ անել և ամբողջը խառնել հարիչով:
_Թավայի մեջ լցնել քիչ քանակությամբ բուսական յուղ, ձվի զանգվածի կեսը լցնել թավայի մեջ և հավասարաչափ բաժանել և այդպես տապակել բլիթների նման։
_Տապակել երկու կողմից՝ մինչև ոսկե դարչնագույնը: Թողնել սառչի։
_Այնուհետև սոխը կտրատել բարակ կիսաօղակներով, տապակել փոքր քանակությամբ բուսական յուղի մեջ, մինչև բաց ոսկե դարչնագույնը:
_Մարինացված վարունգը և խաշած տավարի միսը կտրատել ձողիկներով, սառած ձվածեղը կտրատել ոչ շատ երկար և բարակ շերտերով։
_Պատրաստի բաղադրիչները տեղափոխել խորը ամանի մեջ, համեմել մայոնեզով, աղով և պղպեղով լավ խառնել։
Հրաշալի, համեղ, օրիգինալ աղցան, որը շատ պարզ ու հեշտ է պատրաստվում, անպայման փորձեք։
Բարի ախորժակ: