Այսօր պատրաստելու ենք արտասահմանյան խոհանոցից Ֆունչոզայով Թարմ Աղցան, այն բոլորովին նոր նուրբ համ ունի։ Առաջին անգամ այս աղցանը համտեսողների մեծ մասը միանշանակ հավանում է և սիրում է այն։
Ֆունչոզան շատերը անվանում են բրձի լապշա, բայց այն հիմնականում եգիպտացորենի օսլայից է պատրաստվում, այսինքն այն պարունակում է մեծ թվով ածխաջրեր՝ նիհարել ցանկացողները կամ պատրաստվողները սա թող հաշվի առնեն, որովհետև ուտելուց այնքան թեթև է թվում այս աղցանը։
Հագեցնող, թարմ վիտամիններով հարուստ, օգտակար այլ բաղադրիչներով մեր աղցանի համար անհրաժեշտ են հետևյալ բաղադրիչները։
Содержание
Աղցան Ֆունչոզայով բաղադրիչներ
- Ֆունչոզա — 2 կծիկ
- Վարունգ — 1 հատ
- Գազար — 1 հատ
- Պղպեղ գունավոր — 1-ական հատ
- Մեղր — 1 ճ․գդ․
- Սոյայի սոուս — 1 ճ․ գդ․
- Ձիթայուղ — 1 ճ․գդ․
- Բալզամիկ քացախ — 1ճ․ գդ․
- Պշրվող պանիր Պարմեզան կամ Գրանո Պադանա
- Քունջութ
Ֆունչոզայով Թարմ Աղցան պատրաստելու քայլերը
- Ֆունչոզան եռման ջրի մեջ ենք թրջում, որպեսզի բացվի և փափկի — 10 րոպեն բավարար է
- Մինչ այդ նեղ քերիչով անցկացնենք մեկ վարունգ և մեկ գազար
- Պղպեղներն էլ կտրատենք և դնենք մի կողմ
- Ֆունչոզան ջրքամենք և սառը ջրով ցողենք
- Սոուսը պատրաստենք աղցանի համար, հարկավոր է խառնել իրար մեկ գդալ մեղրը, սոյայի սոուսը և ձիթապտղի ձեթը, նաև բալզամիկ քացախ, եթե սիրում եք
- Ֆունչոզան կարելի է և չկտրտատել, բայց մատուցելիս և ուտելիս առավել հարմար լինելու համար, այսօրվա աղցանի մեջ խոհարարական մկրատով կտրատենք և լցնենք արդեն աղցանամանի մեջ, որտեղ պետք է հավաքենք նաև մնացած բաղադրիչները
- Քերած վարունգն, գազարն ու պղպեղները ավելացնենք
- Աղ անենք
- Պատրաստված սոուսն էլ ավելացնենք վրան և խառնենք՝ կարելի է և ձեռքերով, առավել հարմար լինելու համար
- Կարելի է մոտ տաս րոպե կողքի դնել մինչև մատուցելը, որպեսզի համերը իրար խառնվեն
- Աղցանամանի մեջ լցնելուց հետո վրան կավելացնենք մանր քերած պանիր և սպիտակ քունջութ
- Կարելի է արդեն մատուցել հրաշք աղցան Ֆունչոզայով և բանջարեղեններով
Ֆունչոզայով Թարմ Աղցան՝ Բոլորովին Նոր Նուրբ Համ Տեսանյութ
Բոլորին բարի ախորժակ։