Արքայական տապակած միս. Տոնական սեղանին մատուցելն ամոթ չէ մենք միայն այս եղանակով ենք պատրաստում

Արքայական տապակած միս ԱՐՏԱՍԱՀՄԱՆՅԱՆ ԽՈՀԱՆՈՑ

Ուստի մենք ուզում ենք ձեզ պատմել հյութեղ ու նուրբ Արքայական տապակած միս պատրաստելու եղանակներից մեկի մասին։

Միսը դարեր շարունակ եղել է մարդու սննդակարգի մի մասը: Գիտնականները ենթադրում են, որ մարդիկ գիշատիչներ են: Մարդը բանջարեղեն և մրգեր էր ուտում միայն այն ժամանակաշրջանում, երբ կենդանական մսի պակաս կար։

Աստիճանաբար գերադասելով բանջարեղենն և կանաչեղենը, մեր հեռավոր նախնիները չէին դադարում գնահատել միսը: Կենդանական սննդի վերաբերյալ տաբուն առաջացավ կրոնի գալուստով: Ավելին, շատ աստվածներ մարդկանց թույլ էին տալիս միս ուտել:

Հետևաբար, միսը հաստատապես ներառված է մարդկության բոլոր խոհարարական մշակույթներում: Այն մեր օրգանիզմի համար սպիտակուցի հիմնական աղբյուրն է։

Արքայական տապակած միս

Արքայական տապակած միս. Բաղադրությունը

_խոզի, տավարի, հավի կամ հնդկահավի միս — 700 գ

_սոյայի սոուս — 6 ճաշի գդալ

_կարտոֆիլի օսլա — 3 ճաշի գդալ

Արքայական տապակած միս Արքայական տապակած միս

Արքայական տապակած միս. Պատրաստման եղանակը

_Միսը պետք է կտրել փոքր շերտերով, ոչ ավելի, քան 7 մմ հաստությամբ: Կտորները զգուշորեն ծեծել երկու կողմից և թաթախել օսլայի մեջ:

_Այժմ, օսլայած մսի կտորները թաթախել սոյայի սոուսով:

_Տաքացնել տապակը մի քիչ արևածաղկի կամ ձիթապտղի յուղով:

_Վրան դնել կոտլետները, տապակել միջին ջերմության վրա, երկու կողմից 3-ական րոպե։

Արքայական տապակած միս

Ստացվում են հյութալի կոտլետներ, որոնք աղ անելու կարիք չունեն։

Տապակի մեջ մսի վրա կարող եք լցնել մի քիչ սև պղպեղ և ավելացնել խնկունի մի ճյուղ՝ տորթի համի համար:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Սթեյք սպանախի սոուսով

Խնդրում ենք Գնահատեք