Ուստի մենք ուզում ենք ձեզ պատմել հյութեղ ու նուրբ Արքայական տապակած միս պատրաստելու եղանակներից մեկի մասին։
Միսը դարեր շարունակ եղել է մարդու սննդակարգի մի մասը: Գիտնականները ենթադրում են, որ մարդիկ գիշատիչներ են: Մարդը բանջարեղեն և մրգեր էր ուտում միայն այն ժամանակաշրջանում, երբ կենդանական մսի պակաս կար։
Աստիճանաբար գերադասելով բանջարեղենն և կանաչեղենը, մեր հեռավոր նախնիները չէին դադարում գնահատել միսը: Կենդանական սննդի վերաբերյալ տաբուն առաջացավ կրոնի գալուստով: Ավելին, շատ աստվածներ մարդկանց թույլ էին տալիս միս ուտել:
Հետևաբար, միսը հաստատապես ներառված է մարդկության բոլոր խոհարարական մշակույթներում: Այն մեր օրգանիզմի համար սպիտակուցի հիմնական աղբյուրն է։
Արքայական տապակած միս. Բաղադրությունը
_խոզի, տավարի, հավի կամ հնդկահավի միս — 700 գ
_սոյայի սոուս — 6 ճաշի գդալ
_կարտոֆիլի օսլա — 3 ճաշի գդալ
Արքայական տապակած միս. Պատրաստման եղանակը
_Միսը պետք է կտրել փոքր շերտերով, ոչ ավելի, քան 7 մմ հաստությամբ: Կտորները զգուշորեն ծեծել երկու կողմից և թաթախել օսլայի մեջ:
_Այժմ, օսլայած մսի կտորները թաթախել սոյայի սոուսով:
_Տաքացնել տապակը մի քիչ արևածաղկի կամ ձիթապտղի յուղով:
_Վրան դնել կոտլետները, տապակել միջին ջերմության վրա, երկու կողմից 3-ական րոպե։
Ստացվում են հյութալի կոտլետներ, որոնք աղ անելու կարիք չունեն։
Տապակի մեջ մսի վրա կարող եք լցնել մի քիչ սև պղպեղ և ավելացնել խնկունի մի ճյուղ՝ տորթի համի համար:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Սթեյք սպանախի սոուսով