Առաջարկում ենք Կրկնակի միջուկով կարկանդակներ պատրաստել՝ բաց և փակ միջուկներով միաժամանակ։
Մեզ մոտ սիրում են փակ տեսակի կարկանդակներ պատրաստել։ Սա, հավանաբար, պայմանավորված է կարկանդակների օգտագործման մշակույթով։ Ենթադրություն կա, որ բաց միջուկներով կարկանդակներն ավելի արագ են փչանում և դառնում ոչ պիտանի օգտագործման համար։
Այնուամենայնիվ, հենց բաց կարկանդակներ են, որ առաջատար են եվրոպական խոհանոցում: Արևմտյան երկրներում փակ միջուկով խմորեղեն գտնելն ավելի դժվար է։ Որպես կանոն, կարկանդակներն այնպես են պատրաստում, որ միջուկը խմորի տակից երևա։
Կրկնակի միջուկով կարկանդակներ. Բաղադրիչները
_կաթ — 300 մլ
_ալյուր — 450 գ
_շաքարավազ — 1 ճաշի գդալ
_թթվասեր — 2 ճաշի գդալ
_աղ — ½ թեյի գդալ
խմորիչ — 7 գ
Լցոնի բաղադրիչներ
_խաշած կարտոֆիլ — 500 գ
_պանիր — 200 գ
_կարագ — 30 գ
_կանաչ սոխ — մի փունջ
_աղ — ½ թեյի գդալ
_պապրիկա — 1 թեյի գդալ
_բուսական յուղ — 30 գ
սխտոր — 3 պճեղ
Կրկնակի միջուկով կարկանդակներ. Պատրաստումը
_Տաք կաթի մեջ լցնել աղը, շաքարավազը, խմորիչը և թթվասերը, մանրակրկիտ խառնել։
_Ալյուրը մասամբ մաղել կաթնային խառնուրդի մեջ, հունցել առաձգական և ոչ կպչուն խմորը։
_Խմորը 40 րոպե տաք տեղում՝ սրբիչի տակ թողնել։
_Այս պահին պետք է խաշած կարտոֆիլը վերածել խյուսի և վրան ավելացնել մի կտոր կարագ։
_100 գրամ պանիրը մանր քերիչով մանրացնել, կանաչ սոխը մանր կտրատել։
_Ավելացնել բաղադրիչները կարտոֆիլին և խառնել: Չմոռանաք աղ անել միջուկին։
_Միջուկից 12 փոքր կտոր կազմում։
_Խմորը հունցել և բաժանել 12 գնդիկի, դրանք բացել բլիթների նման, մեջը դնել միջուկը։ Խյուսը փակել խմորի մեջ, փակելով եզրերը։
_Կարկանդակները տեղափոխել յուղաթղթով ծածկված ջեռոցի տապակի վրա և թողնել 15 րոպե ցելոֆանի տակ։
_Առանձին ամանի մեջ միացրեք պապրիկան բուսական յուղի և ճզմած սխտորի հետ։
_Պապրիկայի խառնուրդը մատներով քսել կարկանդակների մակերեսին՝ խմորը մի փոքր հրելով դեպի ներս։
_Պանրի մնացած մասը պետք է մանր քերել և լցնել կարկանդակների վրա։
_Կարկանդակները թխել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում կես ժամ։
Այս կարկանդակները հագեցնող են՝ շնորհիվ մեծ քանակությամբ միջուկի։ Խմորը բարակ է, ներսում շատ կարտոֆիլի միջուկ կա, դրսից՝ պանրի կեղև։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Կարկանդակներ ջեռոցում