Տնական պիցցան չափազանց հայտնի է: Դրա պատրաստման բազմաթիվ տարբերակներ կան: Սա վերաբերում է ինչպես խմորին, այնպես էլ միջուկին:
Մենք առաջարկում ենք շատ պարզ և համեղ տարբերակ:
Տնական պիցցա. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
Խմորի համար
_Տաք ջուր — 200 մլ
_Շաքարավազ — 1 թեյի գդալ
_Չոր խմորիչ — 1 թեյի գդալ
_Աղ — 0,5 թեյի գդալ
_Ալյուր — 300 գր
_Բուսական յուղ — 2 ճաշի գդալ
Լցոնի համար
_Կետչուպ — 2-3 ճաշի գդալ
_Երշիկ՝ ըստ ճաշակի
_Պանիր՝ ըստ ճաշակի
_Սունկ՝ ըստ ճաշակի
_Ձիթապտուղ՝ ըստ ճաշակի
_Պիցցայի այլ բաղադրիչներ`ձեր ցանկության
Տնական պիցցա. Պատրաստման եղանակը
_Լցնել տաք ջուրը մեծ ամանի մեջ: Ավելացնել շաքար, խմորիչ, աղ, բուսական յուղ:
_Խառնել այդ ամենը հարիչով և ավելացնել ալյուրը: Բահիկով խառնել խմորը:
_Ծածկել ամանը սննդային թաղանթով և թողնել 1 ժամ հանգստանա:
_Կլոր ձևամանին քսել բուսական յուղ, խմորը տարածել դրա վրա, ձեռքերով հավասարեցնել և եզրերով փոքր կողմեր պատրաստել:
_Տաքացնել ջեռոցը մինչև 200 աստիճան և խմորը դնել մեջը 10-12 րոպե:
_Հանել պիցցայի դատարկ խմորի պատրաստուկը ջեռոցից, թողնել այն մի փոքր սառչի:
_Խմորի վրա քսել կետչուպ: Դասավորել լցոնման համար ընտրված բաղադրիչները:
_Պիցցան 5-8 րոպեով դնել 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցը:
_Հանել ջեռոցից, կտրել և մատուցել:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Համեղ պիցցայի խմոր տնային պայմաններում