Աղաջրով կարկանդակներ Վերզերե պատրաստելու գործընթացը շատ հետաքրքիր ու անսովոր է:
Մոլդովական այս խմորեղենն ունի մի քանի տարբերակիչ առանձնահատկություններ, որոնք անմիջապես վերածվում են առավելությունների։
Նախ, առանց խմորիչի, ամենասովորական խմորն ինքնին ստացվում է շերտավոր, բարակ և խրթխրթան, առանց կրկնակի գրտնակման:
Երկրորդ՝ կարկանդակները ծալվում են բլիթների կամ ծրարի պես։
Երրորդ, և՛ միջուկը, և՛ ինքնին խմորն ունեն հարուստ համ։ Խորհուրդ ենք տալիս ընտրել երկար բրինձ և սկսել պասային ընթրիք պատրաստել:
Աղաջրով կարկանդակներ. Բաղադրիչներ
_Ցորենի ալյուր 320 գ
_Արևածաղկի ձեթ 100 մլ
_Վարունգի թթվաջուր 100 մլ
_Թթու վարունգ 450 գ
_Սոխ 1 հատ
_Բրինձ 500 գ
_Սև պղպեղ (աղացած) ըստ ճաշակի
Աղաջրով կարկանդակներ. Պատրաստման եղանակը
_Պատրաստել բոլոր բաղադրիչները՝ բրինձը խաշել, սոխը մանր կտրատել, թթու վարունգները խոշոր քերիչով անցկացնել։
_Խորը ամանի մեջ խառնել ալյուրը, աղաջուրը և կարագը, հունցել առաձգական խմոր և թողնել ծածկված մնա 25 րոպե։
_Այդ ընթացքում սկսեք միջուկը պատրաստել.
_Սոխը տապակել փոքր քանակությամբ յուղի մեջ։
_Վրան ավելացրեք վարունգը և եփել 10 րոպե։
_Այնուհետև դրանք խառնել բրնձի և պղպեղի հետ՝ ըստ ճաշակի։
_Խմորը բաժանել 12 հավասար մասերի։
_Յուրաքանչյուր գնդիկ գրտնակել բարակ շերտով, միջուկը դնել և փաթաթել նրբաբլիթի նման:
_Կարկանդակները դնել յուղաթղթով ծածկված ջեռոցի տապակի վրա թերթիկի վրա, ցանկության դեպքում քսել հարած ձու և ցանել քնջութի սերմեր:
_Վերզերեն թխել 30 րոպե 180 աստիճան ջերմաստիճանում։
Բնօրինակ բաղադրատոմսը պահանջում է կաղամբի թթու, այնպես որ, եթե ինչ-ինչ պատճառներով վարունգ չեք սիրում, այն փոխարինեք թթու կաղամբով։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Ավանդական նրբաբլիթներ