Աղաջրով կարկանդակներ. Վերզերե կարկանդակների բաղադրատոմսը հաճելիորեն կզարմացնի բոլորին ովքեր փորձում են

Աղաջրով կարկանդակներ ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Աղաջրով կարկանդակներ Վերզերե պատրաստելու գործընթացը շատ հետաքրքիր ու անսովոր է:

Մոլդովական այս խմորեղենն ունի մի քանի տարբերակիչ առանձնահատկություններ, որոնք անմիջապես վերածվում են առավելությունների։

Նախ, առանց խմորիչի, ամենասովորական խմորն ինքնին ստացվում է շերտավոր, բարակ և խրթխրթան, առանց կրկնակի գրտնակման:

Երկրորդ՝ կարկանդակները ծալվում են բլիթների կամ ծրարի պես։

Երրորդ, և՛ միջուկը, և՛ ինքնին խմորն ունեն հարուստ համ։ Խորհուրդ ենք տալիս ընտրել երկար բրինձ և սկսել պասային ընթրիք պատրաստել:

Աղաջրով կարկանդակներ

Աղաջրով կարկանդակներ. Բաղադրիչներ

_Ցորենի ալյուր 320 գ

_Արևածաղկի ձեթ 100 մլ

_Վարունգի թթվաջուր 100 մլ

_Թթու վարունգ 450 գ

_Սոխ 1 հատ

_Բրինձ 500 գ

_Սև պղպեղ (աղացած) ըստ ճաշակի

Աղաջրով կարկանդակներ Աղաջրով կարկանդակներ

Աղաջրով կարկանդակներ. Պատրաստման եղանակը

_Պատրաստել բոլոր բաղադրիչները՝ բրինձը խաշել, սոխը մանր կտրատել, թթու վարունգները խոշոր քերիչով անցկացնել։

_Խորը ամանի մեջ խառնել ալյուրը, աղաջուրը և կարագը, հունցել առաձգական խմոր և թողնել ծածկված մնա 25 րոպե։

_Այդ ընթացքում սկսեք միջուկը պատրաստել.

_Սոխը տապակել փոքր քանակությամբ յուղի մեջ։

_Վրան ավելացրեք վարունգը և եփել 10 րոպե։

_Այնուհետև դրանք խառնել բրնձի և պղպեղի հետ՝ ըստ ճաշակի։

_Խմորը բաժանել 12 հավասար մասերի։

_Յուրաքանչյուր գնդիկ գրտնակել բարակ շերտով, միջուկը դնել և փաթաթել նրբաբլիթի նման:

_Կարկանդակները դնել յուղաթղթով ծածկված ջեռոցի տապակի վրա թերթիկի վրա, ցանկության դեպքում քսել հարած ձու և ցանել քնջութի սերմեր:

_Վերզերեն թխել 30 րոպե 180 աստիճան ջերմաստիճանում։

Աղաջրով կարկանդակներ

Բնօրինակ բաղադրատոմսը պահանջում է կաղամբի թթու, այնպես որ, եթե ինչ-ինչ պատճառներով վարունգ չեք սիրում, այն փոխարինեք թթու կաղամբով։

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Ավանդական նրբաբլիթներ

Խնդրում ենք Գնահատեք