Աղացած մսով դդմիկ. Այս համեղ նախուտեստը կզարդարի ձեր սեղանը
Աղացած մսով լցոնած դդմիկը տևական ժամանակ դասական է դարձել մեր խոհանոցում: Բայց ամենից հաճախ նման ուտեստը եփում են կաթսայում կամ ջեռոցում:
Ես առաջարկում եմ ավելի հեշտ տարբերակ տապակի մեջ:
Աղացած մսով դդմիկ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Դդմիկ 1 կգ
- Տավարի կամ խոզի աղացած միս 500 գ
- Սոխ 70 գ
- Պղպեղ աղ՝ ըստ ճաշակի
- Ալյուր 100 գ
- Ձու 2 հատ
Աղացած մսով դդմիկ. Պատրաստման եղանակը
- Կարելի է աղացած միս խանութից վերցնել ձեր ճաշակով, կամ միսը տանը աղալ ցանկացած հարմար եղանակով:
- Աղացած մսին ավելացնել քերած սոխ, աղ ու պղպեղ, համեմունքներ՝ ըստ ճաշակի, մանր կտրատած կանաչիներ:
- Կտրել դդմիկը լայն շրջանակներով և թեյի գդալով հանել պտղամիսը՝ թողնելով ոչ բարակ պատեր:
- Բանջարեղենին աղ անել, թողնել դրանք թղթե սրբիչի վրա, որպեսզի նրանք կլանեն ավելորդ հյութը:
- Հուշում. Կարելի է դդմիկին աղ չանել, այլ աղը խառնել ալյուրի հետ:
- Դդմիկի օղակները լցոնել աղացած մսով: Հարել ձվերը:
- Լցոնած դդմիկը թաթախել ձվի մեջ, ապա ալյուրի մեջ և տաք բուսական յուղի մեջ տապակել 3 րոպե յուրաքանչյուր կողմում:
Ես նման դդմիկը մատուցում եմ սոուսով կամ վրան ցանում կտրատած սխտոր և կանաչիները:
Կարելի է նաև քերել մի երկու պճեղ սխտոր և խառնել մի փոքր ջրի հետ. այս սխտորաջուրը հատ հաճելի բույր ու կծու համ է ավելացնում:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Լցոնած կարտոֆիլ ջեռոցում