Աղացած մսով կարկանդակ. Արագ պատրաստվող համեղ ընթրիք
Ես համակրում եմ այն կանանց, ովքեր փորձում են իրենց լավ վիճակում պահել ՝ միևնույն ժամանակ պատրաստելով ամեն տեսակի համեղություններ իրենց ամուսնու և երեխաների համար: Ես նույնպես այդ խնդիրն ունեմ: Երբեմն այնքան դժվար է դիմակայել մի կտոր տորթ կամ քաղցր բլիթ ուտելու գայթակղությանը: Վերջերս ես պատրաստեցի այս կարկանդակը և չդիմացա: Ինչպե՞ս կարելի է դիմակայել նման հրապուրիչ բույրերին:
Ես սիրում եմ այս խորտիկն իր պարզության համար: Խմորի և լցոնման հետ կապված խնդիրներ չկան: Բանջարեղենի շնորհիվ խմորեղենը հյութալի է, իսկ միսը տալիս է սննդարարություն: Հաճախ եմ վեցնում աղացած մսի խառնուրդ: Այս անգամ ես օգտագործեցի խոզի և տավարի մսերի խառնուրդ: Բայց դուք կարող եք փոխարինել ավելի դիետիկ հավի մսով: Ամեն ինչ կախված է միայն ձեր նախասիրություններից:
Աղացած մսով կարկանդակ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Ձու 2 հատ
- Կեֆիր 200 մլ
- Արևածաղկի ձեթ 60 մլ
- Փխրեցուցիչ 1 թեյի գդալ
- Աղ 1 թեյի գդալ
- Ցորենի ալյուր 160 գ
- Աղացած տավարի միս 150 գ
- Աղացած խոզի միս 150 գ
- Գազար 1 հատ
- Սոխ 1 հատ
- Սմբուկ 1 հատ
- Կանաչիներ 1 փունջ
- Սխտորի փոշի 1 թեյի գդալ
- Պապրիկա 1 թեյի գդալ
- Ուրց 0,5 թեյի գդալ
- Կարագ 20 գ
- Սև պղպեղ (աղացած)` ըստ ճաշակի
- Քնջութ՝ ըստ ճաշակի
Աղացած մսով կարկանդակ. Պատրաստման եղանակը
- Խորը ամանի մեջ խառնել ձվերը, կեֆիրը, արևածաղկի ձեթը և 0,5 թեյի գդալ աղ, խառնել: Ավելացնել փխրեցուցիչի հետ խառնած ալյուրը և նորից լավ խառնել, մինչև որ հարթ զանգված ստացվի:
- Մանր կտրատել սոխը, գազարը քերել նուրբ քերիչի վրա, մանրացնել կանաչիները: Լցոնն ավելի պայծառ դարձնելու համար վերցնել կես հատ կարմիր և դեղին բուլղարական պղպեղներ և կտրել խորանարդաձև:
- Բոլոր բաղադրիչները խառնել աղացած մսի հետ, ավելացնել համեմունքներն ու աղն` ըստ ճաշակի: 24 սմ տրամագծով ձևամանը բուսական յուղով յուղել:
- Լցնել խմորի կեսը և հավասարապես տարածել: Դնել միջուկը և ծածկել մնացած խմորով:
- Ջեռոցը տաքացնել 180 աստիճանով և կարկանդակը թխել 40 րոպե: Կարկանդակը հանելուն պես անմիջապես յուղել դրանք կարագով և վրան ցանել քնջութի սերմեր:
Աղացած մսով կարկանդակը պատրաստ է: Այն կդառնա ձեր փրկօղակը, երբ եփելու համար քիչ ժամանակ կա, կամ դուք ուղղակի շատ հոգնած եք: Մի կտոր անուշահոտ խմորեղեն մի բաժակ թեյով արագ կհագեցնի ձեր սովը: Նույնիսկ անսպասելի հյուրերին կարելի է պատվել այս կարկանդակով: Պարզ ու ճաշակով ուտեստ:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Կարկանդակ Քիշ Լորեն