Ես խորհուրդ եմ տալիս ձեզ այսօր հյուրասիրել ձեր ընտանիքին աղացած մսով մակարոն: Նկատե՞լ եք, որ մակարոնով եփած աղացած միսը հաճախ չոր է ստացվում:
Թավայի մեջ համով նման բան պատրաստելու համար ուշադրություն դարձրեք տոմատի սոուսին, աղացած մսով մակարոնեղենն ուղղակի հիանալի կստացվի:
Աղացած մսով մակարոն. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Սոխ 1 հատ
_Բուլղարական պղպեղ 1 հատ
_Տավարի միս 450 գր
_Սխտոր 1 պճեղ
_Տոմատի սոուս 450 մլ
_Լոլիկ 5 հատ
_Մսի արգանակ 235 մլ
_Ձիթապտղի յուղ 1 ճաշի գդալ
_Իտալական համեմունքներ 1 ճաշի գդալ
_Դափնու տերև 1-2 հատ
_Մակարոն 200 գ
_Չեդեր պանիր 100 գ
_Աղ՝ ըստ ճաշակի
_Սև պղպեղ (աղացած)՝ ըստ ճաշակի
_Պապրիկա՝ ըստ ճաշակի
_Մաղադանոս՝ ըստ ճաշակի
Աղացած մսով մակարոն. Պատրաստման եղանակը
_Մաքրել և կտրատել մի մեծ սոխ փոքր խորանարդներով: Կանաչ բուլղարական պղպեղը մաքրել սերմերից և կտրել միջուկը նույն չափի փոքր խորանարդներով:
_Սոխը և պղպեղը տապակել տաք յուղի մեջ՝ մինչև փափկի: Տավարի միսը լցնել տապակի մեջ:
_Համեմել աղով և պղպեղով, ավելացնել պապրիկան և խառնել:
_Մակարոնեղենն ու աղացած միսը տոմատի սոուսի մեջ տապակել, 3-4 րոպե անց թավայի մեջ ավելացնել քերած սխտորը:
_Տապակել աղացած միսը՝ մինչև փափկելը: Այնուհետև հեռացնել յուղը: Լոլիկի սոուսը լցնել տապակի մեջ աղացած մսի վրա:
_Այնտեղ լցնել տոմատի խյուսը և մսի արգանակը: Տապակի մեջ ավելացնել դափնու տերևներ և իտալական համեմունքներ:
_Տաքացնել զանգվածը, այնուհետև մակարոնը լցնել դրա մեջ, եփել մինչև փափկելը: Սովորաբար դա տևում է մոտ 20 րոպե:
_Այդ ընթացքում չեդերը կամ որևէ այլ կոշտ պանիր քերել խոշոր քերիչով: Մաղադանոսը մանրացնել և պատրաստման վերջում՝ պանիրն ու կանաչիները տապակի մեջ լցնել:
_Խառնել և թողնել մեկ րոպե: Մատուցել տաք վիճակում:
Այս բաղադրատոմսի համաձայն տոմատի սոուսով աղացած մսով մակարոնեղենը շատ հյութալի և սննդարար է ստացվում:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Վերմիշելով փլավ