Աղացած մսով տապակա. Կարտոֆիլն ու աղացած միսը միշտ իդեալականորեն համակցված են` արդյունքում ստացվում է պարզ, բայց հագեցնող և համեղ ուտեստ:
Այս հետաքրքիր ուտեստը կարելի է մատուցել ընթրիքի կամ լանչի համար, կհասցնեք պատրաստել մինչև հյուրերի ժամանումը:
Աղացած մսով տապակա. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Աղացած տավարի, կամ այլ ցանկացած միս 450 գ
_Կարտոֆիլ 1 կգ
_Սոխ 1 հատ
_Լոլիկ 400 գ
_Պանիր 100 գ
_Կանաչի` ըստ ճաշակի
_Բուսական յուղ
_Աղ, պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
Աղացած մսով տապակա. Պատրաստման եղանակը
_Կարտոֆիլը կտրել մասերի և խաշել աղ արած ջրի մեջ:
_Մանր կտրատած սոխը լցնել թավայի մեջ և տապակել բուսական յուղով՝ մինչև փափկի:
_Աղացած միսն ավելացնել սոխին, տրորելով խառնել ու տապակել:
_Աղ և պղպեղ անել, ավելացնել տարբեր համեմունքներ ձեր սրտով և մանր կտրատած լոլիկ, խառնել, շարունակել եփել:
_Մանր կտրատել կանաչիները:
_Կարտոֆիլը տրորել ու վերածել խյուսի, ավելացնել կտրատած սամիթ, խառնել:
_Ջեռոցի տապակը յուղել բուսական յուղով:
_Կարտոֆիլի պյուրեից գնդիկներ պատրաստել և դնել կաղապարի մեջ:
_Պյուրեի գնդիկների մեջ փոսիկ անել, լցնել մի փոքր քերած պանիր, վրան աղացած միս դնել, մնացած պանիրը վերջում ցանել:
_Պետք է եփվի ջեռոցում՝ 200 աստիճանով, մոտ 10 րոպե:
Ուտեստը շատ համեղ ու գեղեցիկ է ստացվում, ուստի ես այն հաճախ մատուցում եմ տոնական սեղանին:
Երեխաներին նույնպես դուր է գալիս, միայն թե նրանց համար ավելի քիչ համեմունքներ են ավելացվում:
Աղացած մսով տապական պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Մսով պիրոգ