Վստահ եմ, դուք նույնպես կհամոզվեք, որ բանջարեղենով, Աղացած մսով և խոզապուխտով ջեռեփուկը հիանալի կերակուր է: Հատկապես, եթե երկուսն էլ մոտավորապես հավասար չափերով են: Մեր առաջարկած բաղադրատոմսը հենց այդ լիակատար ներդաշնակության դեպքն է։
Բաղադրատոմսում բանջարեղենի հավաքածուն բավականին պայմանական է։ Դուք կարող եք օգտագործել ցանկացածը ձեր ընտրությամբ: Կետչուպը կարելի է փոխարինել խորովածի սոուսով կամ ձեր ընտրությամբ՝ լոլիկի այլ սոուսով։
Խնդրում ենք նկատի ունենալ. եթե խոզապուխտն արդեն աղած է, ապա բաղադրատոմսում աղի քանակությունը կրճատեք: Համի և բույրի նոր երանգներ հաղորդելու համար աղացած մսին ավելացրեք մեկ թեյի գդալ իտալական կամ պրովանսյան համեմունքներ։
Աղացած մսով և խոզապուխտով ջեռեփուկ. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
_Սոխ 1 հատ
_Լոլիկ 1 հատ
_Բուլղարական պղպեղ 2 հատ (ցանկալի է տարբեր գույների)
_Տավարի աղացած միս 400 գ
_Կոշտ պանիր 100 գ
_Պահածոյացված լոբի 400 գ
_Խոզապուխտ 300 գ
_Աղ՝ ըստ ճաշակի
_Սև պղպեղ (աղացած)՝ ըստ ճաշակի
_Կետչուպ՝ ըստ ճաշակի
Աղացած մսով և խոզապուխտով ջեռեփուկ. Պատրաստման եղանակը
_Աղացած միսը լցնել ամանի մեջ, թույլ աղ, պղպեղ անել, խառնել։ Ավելացնել պահածոյացված լոբին, նորից խառնել։
_Պատրաստել բանջարեղենը. Մաքրել սոխը, կտրատել բարակ կես օղակներով։ Լոլիկը կտրատել շերտերով, իսկ պղպեղը՝ ձողիկներով։
_22-25 սմ տրամագծով հարմար տապակի կամ թխման ամանի մեջ փռել խոզապուխտի շերտերն այնպես, որ դրանք կողքերից դուրս մնան։
_Այժմ վրան դնել աղացած միսը, սեղմել: Կենտրոնում մի փոքրիկ փոս անել և մեջը լցնել կտրատած բանջարեղենը։
_Բանջարեղենի վրա ցանել քերած պանիր։ Միջուկը ծածկում ենք իրար համընկնող խոզապուխտի շերտերով։
_Ցանկության դեպքում խոզապուխտի վրա ցանել պապրիկա: Վերջում խոզապուխտի վրա քսել կետչուպ։
_Տապակը 45-50 րոպեով դնել ջեռոցում, որպեսզի թխվի 180 աստիճան ջերմաստիճանում։
Ջեռեփուկը ստացվում է հագեցնող և բարձր կալորիականությամբ, ուստի թարմ բանջարեղենով աղցանը լավագույնս հարմար է որպես խավարտ:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Ջեռեփուկ տավարի մսով