Աղացած մսով և խոզապուխտով ջեռեփուկ. Համեղ ու հագեցնող շքեղ ընթրիք

Աղացած մսով և խոզապուխտով ջեռեփուկ ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Վստահ եմ, դուք նույնպես կհամոզվեք, որ բանջարեղենով, Աղացած մսով և խոզապուխտով ջեռեփուկը հիանալի կերակուր է: Հատկապես, եթե երկուսն էլ մոտավորապես հավասար չափերով են: Մեր առաջարկած բաղադրատոմսը հենց այդ լիակատար ներդաշնակության դեպքն է։

Բաղադրատոմսում բանջարեղենի հավաքածուն բավականին պայմանական է։ Դուք կարող եք օգտագործել ցանկացածը ձեր ընտրությամբ: Կետչուպը կարելի է փոխարինել խորովածի սոուսով կամ ձեր ընտրությամբ՝ լոլիկի այլ սոուսով։

Աղացած մսով և խոզապուխտով ջեռեփուկ

Խնդրում ենք նկատի ունենալ. եթե խոզապուխտն արդեն աղած է, ապա բաղադրատոմսում աղի քանակությունը կրճատեք: Համի և բույրի նոր երանգներ հաղորդելու համար աղացած մսին ավելացրեք մեկ թեյի գդալ իտալական կամ պրովանսյան համեմունքներ։

Աղացած մսով և խոզապուխտով ջեռեփուկ

Աղացած մսով և խոզապուխտով ջեռեփուկ. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ

_Սոխ 1 հատ

_Լոլիկ 1 հատ

_Բուլղարական պղպեղ 2 հատ (ցանկալի է տարբեր գույների)

_Տավարի աղացած միս 400 գ

_Կոշտ պանիր 100 գ

_Պահածոյացված լոբի 400 գ

_Խոզապուխտ 300 գ

_Աղ՝ ըստ ճաշակի

_Սև պղպեղ (աղացած)՝ ըստ ճաշակի

_Կետչուպ՝ ըստ ճաշակի

 

Աղացած մսով և խոզապուխտով ջեռեփուկ

Աղացած մսով և խոզապուխտով ջեռեփուկ. Պատրաստման եղանակը

_Աղացած միսը լցնել ամանի մեջ, թույլ աղ, պղպեղ անել, խառնել։ Ավելացնել պահածոյացված լոբին, նորից խառնել։

_Պատրաստել բանջարեղենը. Մաքրել սոխը, կտրատել բարակ կես օղակներով։ Լոլիկը կտրատել շերտերով, իսկ պղպեղը՝ ձողիկներով։

_22-25 սմ տրամագծով հարմար տապակի կամ թխման ամանի մեջ փռել խոզապուխտի շերտերն այնպես, որ դրանք կողքերից դուրս մնան։

_Այժմ վրան դնել աղացած միսը, սեղմել: Կենտրոնում մի փոքրիկ փոս անել և մեջը լցնել  կտրատած բանջարեղենը։

_Բանջարեղենի վրա ցանել քերած պանիր։ Միջուկը ծածկում ենք իրար համընկնող խոզապուխտի շերտերով։

_Ցանկության դեպքում խոզապուխտի վրա ցանել պապրիկա: Վերջում խոզապուխտի վրա քսել կետչուպ։

_Տապակը 45-50 րոպեով դնել ջեռոցում, որպեսզի թխվի 180 աստիճան ջերմաստիճանում։

Աղացած մսով և խոզապուխտով ջեռեփուկ

Ջեռեփուկը ստացվում է հագեցնող և բարձր կալորիականությամբ, ուստի թարմ բանջարեղենով աղցանը լավագույնս հարմար է որպես խավարտ:

Աղացած մսով և խոզապուխտով ջեռեփուկ

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Ջեռեփուկ տավարի մսով

Խնդրում ենք Գնահատեք