Ամբողջությամբ թխած կարտոֆիլ. Շատ լավ է զուգորդվում տոնական ուտեստների հետ:
Կողմնակի ճաշատեսակների շարքում կարտոֆիլը գրեթե անհամեմատելի է: Այն մատուցվում է ձկան հետ, տապակած հավով, առհասարակ, այն ամենով, ինչ կարելի է մատուցել, որպես տոնական ուտեստ: Եթե դուք դեռ պարզապես տապակում եք կամ կարտոֆիլի պյուրե եք պատրաստում, ժամանակն է ավելին իմանալ ամբողջությամբ թխած կարտոֆիլի մասին:
Այս դեպքում խոսքը չի գնում կեղևով պատրաստած կարտոֆիլ մասին: Կոնկրետ այս ուտեստի գաղտնիքն այն է, որ անպայման հեռացնեք կեղևն ու նախապես խաշել կարտոֆիլը: Միայն այդ դեպքում համեմունքները պատշաճ կերպով կհագեցնեն այն բույրով:
Ամբողջությամբ թխած կարտոֆիլ. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
- Կարտոֆիլ 5 հատ
- Քացախ 1 ճաշի գդալ
- Արևածաղկի ձեթ 3 ճաշի գդալ
- Սխտոր 5 պճեղ
- Դափնու տերև 4 ճաշի գդալ
- Չորացրած ռեհան, ռոզմարին ըստ ճաշակի
Ամբողջությամբ թխած կարտոֆիլ. Պատրաստման եղանակը
- Ջուրը եռացնել, և այդ ընթացքում ընտրել միջին չափի պալարներ, մաքրեք կեղևը և լվանալ դրանք:
- 8 րոպե եփել ամբողջական կարտոֆիլը եռացող ջրի մեջ: Հիմա քամել դրանք. Ցամաքեցնել ջուրը և կարտոֆիլը տաքացնել կաթսայում կես րոպե՝ միջին կրակի վրա:
- Կարտոֆիլը տեղափոխել , փայլաթիթեղով ծածկված, 2 ճաշի գդալ բուսական յուղով յուղած ձևամանի մեջ : Պալարները թխել 25 րոպե 200 աստիճանով:
- Այս ընթացքում պատրաստել համեմելու խառնուրդ. Մի գդալ յուղ խառնել քացախի և համեմունքների հետ: Սխտորը կարելի է կտրատել կամ թողնել ամբողջական:
- Մի փոքր սեղմեք կարտոֆիլը, որպեսզի դրանք մի փոքր տափակեն: Կաթեցնել համեմված յուղով և թխել ևս 30 րոպե, երբեմն ներքևի մասից յուղ վերցնելով յուղել:
Այս եղանակով պատրաստված թխած կարտոֆիլը ձեռք է բերում բուրավետ ոսկե կեղև: Միևնույն ժամանակ, ներսում այն ստացվում է նուրբ ու քնքուշ, ինչպես կարտոֆիլի պյուրեն:
Նման կողմնակի ճաշատեսակը ներդաշնակ տեսք կունենա ինչպես ընտանեկան ընթրիքի, այնպես էլ տոնական խնջույքի ժամանակ: Համոզված եղեք, որ նա ակնթարթորեն կգրավի հյուրերի ուշադրությունը:
Ամբողջությամբ թխած կարտոֆիլը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Համեղ կարտոֆիլի պատրաստման եղանակ