Աջարական խաչապուրի. Հիանալի համեղ ուտեստ

Աջարական խաչապուրի ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Մի փորձեք պարզել աջարական խաչապուրի պատրաստելու ամենաճիշտ բաղադրատոմսը, քանի որ այն պարզապես գոյություն չունի։ Ավելի ճիշտ, յուրաքանչյուր վրացի տնային տնտեսուհի ունի իր սեփականը, որը ժառանգել է իր տատիկներից։

Շատերին է հետաքրքրում, թե ինչպես պետք է ուտել այս հրաշքը։ Նախ՝ ձեռքերով, ոչ թե պատառաքաղով ու դանակով։ Աջարական խաչապուրին պետք է ուտել «նավակի» եզրից. Կտրեք պոչը և խառնեք պանրի միջուկը ձվի հետ։ Եվ այսպես շարունակեք: Վերջապես կմնա աջարական խաչապուրու հատակը, որը, անկասկած, նույնպես մեծ հաճույքով կուտեք։

Աջարական խաչապուրի

Աջարական խաչապուրի. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

Միջուկի համար

_Իմերեթական պանիր 1 կգ

_Ջուր 150 մլ

_Ձու 8-10 հատ

Մատուցման համար

_Կարագ 100 գր

Խմորի համար

_Ալյուր 1 կգ + 2-4 ճաշի գդալ խմորը գրտնակելու համար

_Ջուր 250 մլ

_Կաթ 250 մլ

_Չոր խմորիչ 1 ճաշի գդալ

_Շաքարավազ 1 թեյի գդալ

_Աղ 1 թեյի գդալ

_Բուսական յուղ 1 ճաշի գդալ

Աջարական խաչապուրի

Աջարական խաչապուրի

Աջարական խաչապուրի. Պատրաստման եղանակը

_Ալյուրը մաղել մեծ ամանի մեջ, լցնել կաթով խառնած տաք ջուրը, ավելացնել խմորիչը, շաքարավազը, աղը և բուսայուղը։

_Խառնել բոլոր բաղադրիչները, մինչև ստացվի միատարր խտության փափուկ խմոր։

_Խմորը ծածկել մաքուր սրբիչով և դնել տաք տեղում 1,5-2 ժամ։

_Երբ ամանի մեջ խմորը բարձրանա, ձեռքերով նորից հունցել։

_Ծածկել սրբիչով և նորից թողնել 1-1,5 ժամ։ Խմորը պետք է դառնա փարթամ և եթերային։

_Քանի դեռ խմորը բարձրանում է, ժամանակն է պատրաստել միջուկը աջարական խաչապուրի թխելու համար։

_Իմերեթական պանիրը խոշոր ամանի մեջ քերել խոշոր քերիչով։

_Ավելացնել ջուրը և հարել այնքան, մինչև ստացվի թանձր մածուկ։

_Խմորը դնել ալյուրոտ սեղանի վրա, բաժանել մոտ 200 գ չափաբաժինների և գնդիկներ ձևավորել։

_Թողնել 10 րոպե սենյակային ջերմաստիճանում։

_Յուրաքանչյուր գնդիկ գրտնակել փոքր շրջանաձև:

_Այնուհետև եզրերը ռուլետաձև ծալել դեպի կենտրոն, ամրացնել և սեղմել։

_Մեջտեղից ոլորքները հեռացնել իրարից՝ «նավակներ» պատրաստելու համար։

_Ստացված «նավակների» մեջ լցնել նախապես պատրաստված պանրի միջուկը և դնել յուղաթղթով ծածկված ջեռոցի տապակի վրա։

_Խաչապուրին դնել 240°C տաքացրած ջեռոցում 15 րոպե։

_Այնուհետև ջեռոցից հանել տապակը, յուրաքանչյուրի վրա կոտրել 1 ձու։

_Դնել ջեռոցում ևս 2 րոպե, մատուցել սեղանին՝ խաչապուրու վրա դնելով կարագի կտորներ։

Աջարական խաչապուրի

Աջարական խաչապուրի

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Խաչապուրի թավայի մեջ 2 րոպեում

Խնդրում ենք Գնահատեք