Առանց ձվի խմոր տապակած կարկանդակների համար. Այս բաղադրատոմսով կարող եք պատրաստել պահքի օրերին

Առանց ձվի խմոր ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Ես վաղուց ընտրել եմ հարմար բաղադրատոմս տապակած կարկանդակների համար առանց ձվի խմոր պատրաստելու համար, որով շտապում եմ կիսվել ձեզ հետ: Ամենակարևորն այն է, որ տապակած կարկանդակների նման խմորն ընդհանրապես ձու կամ կաթնամթերք չի պահանջում։

Միջուկը կարող է լինել բացարձակապես ցանկացած՝ միս, կարտոֆիլ, կաղամբ, կարտոֆիլ + սունկ, ձու + կանաչ սոխ։ Կարող եք նաև քաղցր լցոն պատրաստել, օրինակ, խնձորի կամ սալորի ջեմը պարզապես կատարյալ լրացում կլինի:

Առանց ձվի խմոր

Առանց ձվի խմոր. Բաղադրիչներ

_ Ցորենի ալյուր 500 գ

_ Ջուր 300 մլ

_ Աղ 1 թեյի գդալ

_ Արևածաղկի ձեթ 50 մլ

_ Խմորիչ 20 գ

_ Շաքարավազ 1 ճաշի գդալ

Առանց ձվի խմոր Առանց ձվի խմոր
Առանց ձվի խմոր. Պատրաստման եղանակը

_ Ամանի մեջ լցնել տաք ջրի կեսը (38 աստիճան), ավելացնել խմորիչը, խառնել մինչև լուծվի։

_ Ալյուրի ընդհանուր քանակից խառնուրդին ավելացնել 3 ճաշի գդալ և շաքարավազի կեսը:

_ Մանրակրկիտ խառնել, ծածկել սրբիչով և թողնել 15 րոպե։

_ Խմորիչով խառնուրդի մեջ լցնել ջուրը, ավելացնել մնացած շաքարավազը։ Այնուհետև ավելացրեք ձեթ, աղ և ամեն ինչ շատ լավ խառնեք։

_ Ալյուրը աստիճանաբար մաղել ու խմոր հունցել։ Այն պետք է լինի մի փոքր կպչուն, բայց ոչ թանձր:

_ Խմորը հունցել անմիջապես ամանի մեջ, մոտ 10 րոպե։

_ Մաքուր, չոր ամանը յուղել և պատրաստի խմորը դնել դրա մեջ։ Ծածկել սրբիչով, դնել տաք տեղ, որ բարձրանա։

_ Յուղել այն մակերեսը, որի վրա նախատեսում եք կորկանդակները պատրաստել, խմորը հունցել, բաժանել 12 մասի և գնդիկներ կազմել։

_ Ծածկեք սրբիչով և նորից թողնել 10 րոպե։

_ Այնուհետև ձեր նախընտրած միջուկով կարկանդակներ ձևավորեք. ձեռքերով խմորը ձգեք, միջուկը ներս դրեք, ծայրերը վրա բերեք, շուռ տվեք և մատներով թեթև սեղմելով ձևավորեք կարկանդակը։

_ Կարկանդակների ձևը կարող է լինել կլոր կամ նավակաձև։ Ձևավորվելուց հետո ծածկել սրբիչով և թողնել 20 րոպե։

_ Այժմ չափավոր ջերմության վրա տապակել առատ ձեթի մեջ, մինչև երկու կողմից ոսկե դարչնագույն երանգ ստանա:

Առանց ձվի խմոր

Պատրաստի կարկանդակները դնել թղթե սրբիչների վրա, որպեսզի ավելորդ յուղը ներծծվի:

Տապակած կարկանդակները դնել կափարիչով թավայի մեջ կամ ամուր ծածկել տոպրակով, այդպես դրանք չեն չորանա և երկար ժամանակ փափուկ կմնան։

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Համեղ պեռաշկի

Խնդրում ենք Գնահատեք