Առանց մսի կոտլետներ տապակելու համար մեզ պետք կլինի բրինձ և կարտոֆիլ: Կարող ենք պատրաստել նաև համեղ սոուս և նույնիսկ մսակերները հաճույքով կվայելեն այս կոտլետները:
Պատրաստեք այսպիսի հիանալի ոսկեգույն կոտլետներ՝ ձեր ընտանիքին համեղ և հագեցնող ուտեստով հաճույք պատճառելու համար։ Համոզված եմ, որ դուք սրանից մի քանի անգամ կտապակեք սարը:
Այս կոտլետները մատուցում եմ սնկով սոուսով, որը հիանալի համադրվում է բրնձի և կարտոֆիլի հետ։ Պարզապես եփեք բաղադրիչները և սկսեք տապակել։ Ընտրեք համեմունքներ ըստ ձեր ճաշակի։
Առանց մսի կոտլետներ. Բաղադրիչներ
_ Բրինձ 1 բաժակ
_ Կարտոֆիլ 2 հատ
_ Սոխ 1 հատ
_ Գազար 1 հատ
_ Ձու 1 հատ
_ Աղ՝ ըստ ճաշակի
_ Սև պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
_ Օրեգանո՝ ըստ ճաշակի
_ Շամպինիոններ 250 գ
_ Կարագ 1 ճաշի գդալ
_ Ցորենի ալյուր 1 ճաշի գդալ
_ Սերուցք 300 մլ
_ Արևածաղկի ձեթ՝ ըստ ճաշակի
Առանց մսի կոտլետներ. Պատրաստման եղանակը
_ Լվացեք և աղ արած ջրի մեջ խաշել բրինձը մինչև փափկի:
_ Կարտոֆիլը մաքրել, կտրատել, ծածկել ջրով, աղ անել և եփել մինչև փափկի, դրանից հետո տրորել խյուսի նման:
_ Սոխը խորանարդիկներով կտրատել և տապակել արևածաղկի ձեթով տաքացրած տապակի մեջ մինչև ոսկեգույն դառնալը։
_ Գազարը մանր քերիչով քերիչով անցկացնել ու ավելացնել սոխին, տապակել մինչև փափկի:
_ Մի ամանի մեջ լցնել բրինձը, կարտոֆիլի պյուրեն, տապակած բանջարեղենը, ձուն, աղը, պղպեղը և օրեգանոն։ Բոլոր բաղադրիչները լավ խառնել։
_ Ստացված խառնուրդից կոտլետներ ձևավորել և տապակել յուղով տաքացրած թավայի մեջ, մինչև երկու կողմից ոսկե դարչնագույն լինի։
_ Կտրել սունկը փոքր խորանարդիկներով, տապակել հալած կարագով տապակի մեջ։
_ Ալյուրը լցնել տապակի մեջ, խառնել։ Այնուհետև լցնել սերուցքը և եփել սոուսը՝ խառնելով, 10 րոպե։ Աղ անել ըստ ճաշակի:
Այս առանց մսի կոլոլակները զարմանալիորեն արագ և հեշտ են պատրաստվում: Դուք գլուխ կհանեք նույնիսկ ծանրաբեռնված օրվա վերջում։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Ոսպով բրնձով փլավ
Առանց մսի, բայց շատ հագեցնող