Արագ լազանյա. Լավաշով պատրաստվող համեղ ընթրիք ժամանակ չունեցողների համար

Արագ լազանյա ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Արագ լազանյա պատրաստելու համար հարկավոր է միայն տապակել աղացած միսը, իսկ կաթը թանձրացնել ալյուրով։ Մնացածը ջեռոցը կանի ձեր փոխարեն:

Իտալական լազանան լայնորեն հայտնի է որպես չափազանց համեղ, բայց միևնույն ժամանակ չարչարող ուտեստ։ Ավանդական ուտեստի պատրաստումը սովորաբար տևում է առնվազն երկու ժամ: Իսկ դրանում առյուծի բաժինն ունի խմորի թերթիկների նախապես թխելը և երկու սոուսների՝ բոլոնեզի և բեշամելի պատրաստումը։

Բոլորովին այլ թեթևություն է արագ լազանան լավաշով պատրաստելը: Մենք կիսում ենք քայլ առ քայլ բաղադրատոմսը, որը շատ հեշտ է հիշել հենց առաջին անգամից:

Արագ լազանյա

Արագ լազանյա. Բաղադրիչներ

_Տավարի աղացած միս 400 գ

_Լոլիկ 150 գ

_Կաթ 350 մլ

_Ցորենի ալյուր 3 ճաշի գդալ

_Աղ՝ ըստ ճաշակի

_Սև պղպեղ (աղացած)՝ ըստ ճաշակի

_Արևածաղկի ձեթ 20 մլ

_Սոխ 1 հատ

_Կետչուպ 100 մլ

_Լավաշ 250 գ

Արագ լազանյա

Արագ լազանյա. Պատրաստման եղանակը

_Սոխը և աղացած միսը տապակել թավայի մեջ, մինչև ամբողջովին եփվի։

_Ավելացնել խորանարդիկներով կտրատած լոլիկ, աղ և պղպեղ՝ ըստ ճաշակի։

_Եփել ևս 5 րոպե։

_Այնուհետև կաթը թանձրացրեք, որպեսզի ստացվի ա-լյա բեշամել սոուս. կաթի մեջ լցնել ալյուրը և կրակի վրա պահել՝ խառնելով, մինչև թանձրանա։

_Առատորեն քսեք ստացված սոուսը կաղապարի մեջ։

_Սոուսի վրա դնել լավաշի թերթ, քսել աղացած մսի զանգված, քսել կետչուպ, այնուհետև կրկին բեշամել սոուս։ Կրկնել այնքան, մինչև մթերքը սպառվի:

_Լավաշի վերջին շերտին քսել կետչուպի և կաթնային սոուսի խառնուրդ։

_Թխել լազանյան 30 րոպե 200 աստիճան ջերմաստիճանում։

_Ուտեստին մի քիչ ժամանակ է պետք հովանալու համար։ Հակառակ դեպքում սոուսների հետ խառնված թանկարժեք հյութը կտրատելիս պարզապես դուրս կթափվի։

_Սպասեք 10-15 րոպե, իսկ հետո սեղանին մատուցեք այս խոհարարական գլուխգործոցը։

Արագ լազանյա

Լավաշ լազանայի համը շատ չի զիջում օրիգինալին, խորհուրդ ենք տալիս փորձել:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Ծույլ լազանյա լավաշով

Խնդրում ենք Գնահատեք