Արագ լազանյա պատրաստելու համար հարկավոր է միայն տապակել աղացած միսը, իսկ կաթը թանձրացնել ալյուրով։ Մնացածը ջեռոցը կանի ձեր փոխարեն:
Իտալական լազանան լայնորեն հայտնի է որպես չափազանց համեղ, բայց միևնույն ժամանակ չարչարող ուտեստ։ Ավանդական ուտեստի պատրաստումը սովորաբար տևում է առնվազն երկու ժամ: Իսկ դրանում առյուծի բաժինն ունի խմորի թերթիկների նախապես թխելը և երկու սոուսների՝ բոլոնեզի և բեշամելի պատրաստումը։
Բոլորովին այլ թեթևություն է արագ լազանան լավաշով պատրաստելը: Մենք կիսում ենք քայլ առ քայլ բաղադրատոմսը, որը շատ հեշտ է հիշել հենց առաջին անգամից:
Արագ լազանյա. Բաղադրիչներ
_Տավարի աղացած միս 400 գ
_Լոլիկ 150 գ
_Կաթ 350 մլ
_Ցորենի ալյուր 3 ճաշի գդալ
_Աղ՝ ըստ ճաշակի
_Սև պղպեղ (աղացած)՝ ըստ ճաշակի
_Արևածաղկի ձեթ 20 մլ
_Սոխ 1 հատ
_Կետչուպ 100 մլ
_Լավաշ 250 գ
Արագ լազանյա. Պատրաստման եղանակը
_Սոխը և աղացած միսը տապակել թավայի մեջ, մինչև ամբողջովին եփվի։
_Ավելացնել խորանարդիկներով կտրատած լոլիկ, աղ և պղպեղ՝ ըստ ճաշակի։
_Եփել ևս 5 րոպե։
_Այնուհետև կաթը թանձրացրեք, որպեսզի ստացվի ա-լյա բեշամել սոուս. կաթի մեջ լցնել ալյուրը և կրակի վրա պահել՝ խառնելով, մինչև թանձրանա։
_Առատորեն քսեք ստացված սոուսը կաղապարի մեջ։
_Սոուսի վրա դնել լավաշի թերթ, քսել աղացած մսի զանգված, քսել կետչուպ, այնուհետև կրկին բեշամել սոուս։ Կրկնել այնքան, մինչև մթերքը սպառվի:
_Լավաշի վերջին շերտին քսել կետչուպի և կաթնային սոուսի խառնուրդ։
_Թխել լազանյան 30 րոպե 200 աստիճան ջերմաստիճանում։
_Ուտեստին մի քիչ ժամանակ է պետք հովանալու համար։ Հակառակ դեպքում սոուսների հետ խառնված թանկարժեք հյութը կտրատելիս պարզապես դուրս կթափվի։
_Սպասեք 10-15 րոպե, իսկ հետո սեղանին մատուցեք այս խոհարարական գլուխգործոցը։
Լավաշ լազանայի համը շատ չի զիջում օրիգինալին, խորհուրդ ենք տալիս փորձել:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Ծույլ լազանյա լավաշով