Արագ կարկանդակներ խմորիչով խմորով. Շատ հեշտ է և առանց խնդիրների
Իմ ընկերուհիներից շատերը խուսափում են խմորիչով խմորից: Երկարաժամկետ հասունացումը շատ ժամանակ է պահանջում, իսկ հունցումը՝ էներգիա: Բայց այս բաղադրատոմսը նրանց հետ կիսվելուց հետո նրանք ինձ պարբերաբար հյուրասիրում են տնական կարկանդակներով: Դա այն պատճառով է, որ արագ խմորիչով կարկանդակներ պատրաստելը շատ պարզ և հետաքրքիր է:
Ես փորձեցի տարբեր լցոններով խմորեղեն պատրաստել: Համեղ է և՛ քաղցր, և՛ աղով համեմված: Խմորի հետ ինքնին հաճելի է աշխատել: Իսկ բաղադրատոմսի հիմնական առանձնահատկությունը կարկանդակների ձևավորման գործընթացն է: Տեսնենք, թե ինչ է ստացվում արդյունքում:
Արագ կարկանդակներ խմորիչով խմորով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Կարագ 245 գ
- Կաթ 250 մլ
- Շաքար 1 ճաշի գդալ
- Աղ 1 թեյի գդալ
- Խմորիչ 11 գ
- Ցորենի ալյուր 500 գ
- Ձու 4 հատ
- Կանաչ սոխ 180 գ
Արագ կարկանդակներ խմորիչով խմորով. Պատրաստման եղանակը
- Ձվերը եփել, սառեցնել և կտրել փոքր խորանարդներով:
- Կտրատել սոխը, հալեցնել 45 գ կարագ: Ավելացնել ձվերը, 0.5 թեյի գդալ (կամ մի փոքր ավելի) աղ և կանաչիներ, լավ խառնել:
- Ջեռոցը տաքացնել 180 աստիճանով:
- Մնացած կարագը հալեցնել, դեռ տաք վիճակում, լցնել սառը կաթն ու խառնել: Մեջը լցնել շաքարավազը, 0.35 թեյի գդալ աղ և խմորիչ: Հարել հարել այնքան ժամանակ, մինչև շաքարն ամբողջությամբ լուծվի:
- 5 րոպե թողնել տաք վառարանի եզրին:
- Խառնուրդը տեղափոխել լայն ամանի մեջ: Աստիճանաբար ավելացնել մաղած ալյուրը՝ խմորը գդալով խառնելով: Երբ խմորը հավաքվի մի կտորով, տեղափոխել այն ալյուր ցանած սեղանի վրա և հունցել: Այն պետք է լինի փափուկ, բայց չկպչի ձեռքերին:
- Խմորը բաժանել 6 հավասար մասերի: Յուրաքանչյուրը գրտնակել բարակ, կիսաթափանցիկ 45 x 25 սմ շերտով: Լցնել միջուկը լայն եզրին և փաթաթել ամուր ռուլետ: Ամրացնել եզրերը:
- Ընկղմեք ձեր ափի եզրը ալյուրի մեջ, իսկ հետո սղոցման շարժումներով գլանափաթեթները բաժանեք առանձին կարկանդակների: Ծալել յուրաքանչյուրի եզրերը դեպի ներքև և տեղադրել ջեռոցի տապակի վրա:
- Թխել 20-25 րոպե մինչ ոսկե դարչնագույնը:
Կարկանդակները ոսկեգույն են, բարակ նուրբ խմորով և շատ լցոնով: Քանի դեռ թխվածքը տաք է, այն հիշեցնում է փխրուն խմոր: Բայց սառչելուց հետո փափկում է: Հաջորդ օրը լցոնով կարկանդակները չեն հնանում, այլ մնում են նույնքան համեղ:
Արագ կարկանդակները խմորիչով խմորով պատրաստ են
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Տնական կարկանդակներ