Արագ կարկանդակներ խմորիչով խմորով. Շատ հեշտ է և առանց խնդիրների 

Արագ կարկանդակներ ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Արագ կարկանդակներ խմորիչով խմորով. Շատ հեշտ է և առանց խնդիրների

Իմ ընկերուհիներից շատերը խուսափում են խմորիչով խմորից: Երկարաժամկետ հասունացումը շատ ժամանակ է պահանջում, իսկ հունցումը՝ էներգիա: Բայց այս բաղադրատոմսը նրանց հետ կիսվելուց հետո նրանք ինձ պարբերաբար հյուրասիրում են տնական կարկանդակներով: Դա այն պատճառով է, որ արագ խմորիչով կարկանդակներ պատրաստելը շատ պարզ և հետաքրքիր է:

Ես փորձեցի տարբեր լցոններով խմորեղեն պատրաստել: Համեղ է և՛ քաղցր, և՛ աղով համեմված: Խմորի հետ ինքնին հաճելի է աշխատել: Իսկ բաղադրատոմսի հիմնական առանձնահատկությունը կարկանդակների ձևավորման գործընթացն է: Տեսնենք, թե ինչ է ստացվում արդյունքում:

Արագ կարկանդակներ

Արագ կարկանդակներ խմորիչով խմորով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • Կարագ 245 գ
  • Կաթ 250 մլ
  • Շաքար 1 ճաշի գդալ
  • Աղ 1 թեյի գդալ
  • Խմորիչ 11 գ
  • Ցորենի ալյուր 500 գ
  • Ձու 4 հատ
  • Կանաչ սոխ 180 գ

Արագ կարկանդակներ

Արագ կարկանդակներ

Արագ կարկանդակներ խմորիչով խմորով. Պատրաստման եղանակը

  1. Ձվերը եփել, սառեցնել և կտրել փոքր խորանարդներով:
  2. Կտրատել սոխը, հալեցնել 45 գ կարագ: Ավելացնել ձվերը, 0.5 թեյի գդալ (կամ մի փոքր ավելի) աղ և կանաչիներ, լավ խառնել:
  3. Ջեռոցը տաքացնել 180 աստիճանով:
  4. Մնացած կարագը հալեցնել, դեռ տաք վիճակում, լցնել սառը կաթն ու խառնել: Մեջը լցնել շաքարավազը, 0.35 թեյի գդալ աղ և խմորիչ: Հարել հարել այնքան ժամանակ, մինչև շաքարն ամբողջությամբ լուծվի:
  5. 5 րոպե թողնել տաք վառարանի եզրին:
  6. Խառնուրդը տեղափոխել լայն ամանի մեջ: Աստիճանաբար ավելացնել մաղած ալյուրը՝ խմորը գդալով խառնելով: Երբ խմորը հավաքվի մի կտորով, տեղափոխել այն ալյուր ցանած սեղանի վրա և հունցել: Այն պետք է լինի փափուկ, բայց չկպչի ձեռքերին:
  7. Խմորը բաժանել 6 հավասար մասերի: Յուրաքանչյուրը գրտնակել բարակ, կիսաթափանցիկ 45 x 25 սմ շերտով: Լցնել միջուկը լայն եզրին և փաթաթել ամուր ռուլետ: Ամրացնել եզրերը:
  8. Ընկղմեք ձեր ափի եզրը ալյուրի մեջ, իսկ հետո սղոցման շարժումներով գլանափաթեթները բաժանեք առանձին կարկանդակների: Ծալել յուրաքանչյուրի եզրերը դեպի ներքև և տեղադրել ջեռոցի տապակի վրա:
  9. Թխել 20-25 րոպե մինչ ոսկե դարչնագույնը:

Արագ կարկանդակներ

Արագ կարկանդակներ

Կարկանդակները ոսկեգույն են, բարակ նուրբ խմորով և շատ լցոնով: Քանի դեռ թխվածքը տաք է, այն հիշեցնում է փխրուն խմոր: Բայց սառչելուց հետո փափկում է: Հաջորդ օրը լցոնով կարկանդակները չեն հնանում, այլ մնում են նույնքան համեղ:

Արագ կարկանդակները խմորիչով խմորով պատրաստ են

Բարի ախորժակ

Տեսանյութ

Տնական կարկանդակներ

Խնդրում ենք Գնահատեք