Արագ չեբուրեկներ պատրաստենք տավարի աղացած մսով: Այս դեպքում խմորի փոխարեն կօգտագործենք բարակ լավաշ։
Ամեն ինչ պատրաստվում է անչափ արագ, իսկ խորտիկը պարզապես հիանալի է ստացվում:
Արագ չեբուրեկներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Տավարի աղացած միս 350 գր
_Սոխ 2 հատ
_Աղ, պղպեղ, համեմունքներ՝ ըստ ճաշակի
_Բարակ լավաշ՝ ըստ ճաշակի
_Կանաչիներ և կանաչ սոխ՝ ըստ ճաշակի
_Մոցարելլա 150 գր
_Ձու 2 հատ
_Ալյուր 60 գր
_Կաթ 40 գր
Արագ չեբուրեկներ. Պատրաստման եղանակը
_Լավաշը կտրատել ուղղանկյուններով, այնպես, որ հետո միջուկը քսելուց հետո հնարավոր լինի խողովակաձև և կողքերը ծալելով փաթաթել:
_Սոխը մանր կտրատել և խառնել աղացած մսի հետ, համեմել աղով, պղպեղով և այլ համեմունքներով, որոնք օգտագործվում են աղացած մսի համար։
_Լավաշին քսել աղացած մսով բարակ շերտ, ցանել մանր կտրատած կանաչ սոխ և կանաչիներ, ցանել քերած պանիր և փաթաթել՝ եզրերը ամրացնելով:
Հուշում. Եթե դուք չունեք մոցարելլա, վերցրեք ցանկացած կոշտ պանիր և նույնիսկ հալած պանիրն է լավ:
_Խմորի համար ձուն հարել կաթի և ալյուրի հետ, համեմել աղով և պղպեղով՝ ըստ ճաշակի։
_Յուրաքանչյուր ռուլետ թաթախել խմորի մեջ և բոլոր կողմերից տապակել բուսայուղով՝ մինչև ոսկե դարչնագույնը:
Այս նախուտեստը հիանալի համադրվում է կծու սոուսների, թարմ բանջարեղենի աղցանների հետ և հարմար է որպես կողմնակի ուտեստների կամ տարբեր ձկան ու մսային ուտեստների հավելում։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Ծույլ Լազանյա լավաշով