Արանչինի. Սիցիլիական ուտեստ աղացած մսով:
Արանչինին սիցիլիական խոհանոցի բավականին հայտնի ուտեստ է: Այն իրենից ներկայացնում է տապակած բրնձի գնդիկներ, որոնք առավել հաճախ լցվում են մսով: Դրանք պատրաստվում են բավականին պարզ, պետք է միայն համբերել, մինչ հացահատիկը եփվի, այնուհետև սառչի:
Ուտեստը պատրաստելու համար պետք է վերցնել կլոր բրինձ, քանի որ դրանում օսլայի բարձր պարունակություն կա, ուստի գնդիկներն ավելի հեշտ են ձևավորվում և պատրաստելիս չեն քանդվի:
Содержание
Արանչինի. Անհրաժեշտ բաղադրիչները 6 անձի համար
- Կլոր բրինձ 500 գր
- Ջուր 1 լ
- Կարագ 30 գր
- Կոշտ պանիր 100 գր
- Դեղնուց 3 հատ
- Աղ՝ ըստ ճաշակի
Լրացնելու համար
- Աղացած միս 150 գր
- Սոխ 1 հատ
- Բուսական յուղ 1 ճաշի գդալ
- Աղ՝ ըստ ճաշակի
- Սև պղպեղ` ըստ ճաշակի
- Համեմունքներ` ըստ ճաշակի
Թաթախման համար
- Սպիտակուց 3 հատ
- Անհրաժեշտության դեպքում` հացի փշրանքներ
Արանչինի. Պատրաստման եղանակը
- Բրնձի վրա լցնել 1 լիտր եռման ջուր, աղ անել: Կրակը հասցնել նվազագույնի, եփել 15-20 րոպե` մինչև հեղուկն ամբողջությամբ գոլորշիանա: Թողնել, որ մի փոքր սառչի:
- Բրնձին ավելացնել դեղնուցները, քերած պինդ պանիրը և կարագը: Լավ խառնել և լցնել հարթ ափսեի կամ ջեռոցի տապակի վրա: Հարթեցնել, թողնել, որ ամբողջությամբ սառչի:
- Պատրաստել լցոնը: Դա անելու համար մանր կտրատել մի փոքրիկ սոխ և տապակել բուսական յուղի մեջ, մինչև ոսկեգույն դառնա: Ավելացնել աղացած միս (կարող եք վերցնել տավարի կամ հավի միս): Եփել ևս 2-3 րոպե, մինչև հեղուկն ամբողջովին գոլորշիանա: Համեմել աղով և պղպեղով, ցանկության դեպքում ավելացնել համեմունքներ: Խառնել և եփել ևս 1-2 րոպե: Թողնել, որ մի փոքր մնա, հանգստանա:
- Արանչինին ձևավորելու համար վերցնել մի փոքր քանակությամբ բրինձ (մոտ մեկ ճաշի գդալ) և այն հարթացրեք տափակ բլիթի տեսքով` ափի մեջ: Վրան դնել մի թեյի գդալ մսի միջուկ և ծածկել մի քիչ բրինձով: Ձևավորել գնդիկ կամ օվալ, ամուր սեղմելով: Եթե բրնձի զանգվածը լավ չի կպչում, ապա դրան կարող եք ավելացնել մեկ ճաշի գդալ օսլա: Այս եղանակով ձևավորել ամբողջ բրինձն ու միսը:
- Հարել սպիտակուցները պատառաքաղով և թաթախել դրա մեջ պատրաստված գնդիկները, ապա թաթախել չորահացի փշրանքների մեջ:
- Տաքացնել յուղը թավայի մեջ կամ հաստ հատակով կաթսայում: Անհրաժեշտ է այնքան յուղ, որ գնդիկները լողան դրա մեջ, բայց ամբողջությամբ չսուզվեն:
- Փոքր խմբաքանակներով տապակել արանչինին բոլոր կողմերից մինչև ոսկե դարչնագույնը` 5-7 րոպե: Դրանից հետո դրանք շարեք թղթե սրբիչի վրա՝ ավելորդ յուղը կլանելու համար:
Արանչինին պատրաստ է: Մատուցել տաք վիճակում:
Բարի ախորժակ: