Կարտոֆիլով և դդմիկով պատրաստված բանջարեղենային ջեռեփուկը պարզ, բայց շատ ախորժելի և համեղ ընթրիք է, որն օգնում է լրացնել ճաշացանկը:
Բանջարեղենային ջեռեփուկ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Կարտոֆիլ 3 հատ մեծ պալար
_Դդմիկ 2 հատ
_Ձու 3 հատ
_Բուսական յուղ 100 մլ
_Ալյուր 1 բաժակ
_Փխրեցուցիչ 1 թեյի գդալ
_Ցանկացած պանիր կամ մոցարելլա 120 գր
_Տոմատի սոուս, մածուկ կամ կետչուպ՝ ըստ ճաշակի
_Պղպեղ, աղ, համեմունքներ, կանաչիներ՝ ըստ ճաշակի
Բանջարեղենային ջեռեփուկ. Պատրաստման եղանակը
_Քերել դդմիկը խոշոր քերիչով, աղ անել խառնել, թողնել 5 րոպե, լավ քամել ու տեղափոխել մեծ տարայի մեջ։
_Կարտոֆիլը ևս քերել խոշոր քերիչով, 5 րոպե թողնել սառը ջրի մեջ, լավ խառնել և օսլայի ավելցուկով ջուրը լավ քամել։
_Ըստ ճաշակի կանաչիները և սխտորը մանր կտրատել:
_Ձվերը հարել խառնիչով, ավելացնել ալյուրը, փխրեցուցիչը, աղը և համեմունքները։
_Խառնել կարտոֆիլը, դդմիկը, կանաչիները, համեմունքները, սխտորը։
_Բանջարեղենը լցնել խմորի վրա և խառնել։
_Ջեռոցի տապակը ծածկել յուղաթղթով, քսել բուսական յուղ։
_Զանգվածը լցնել տապակի մեջ, տարածել, հարթեցնել։
_Քսել տոմատի սոուս, վրան ցանել քերած պանիրը:
_Թխել 180 աստիճանով մոտ 1 ժամ։
Մատուցելիս վրան ցանել մանր կտրատած սամիթ։
Այսպիսի բուրավետ, ախորժելի և շատ համեղ ջեռեփուկը ձեզ անպայման դուր կգա, հատկապես, եթե դրա համար պատրաստեք նաև թթվասերով կամ մայոնեզով սոուս։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Լցոնած սմբուկ