Բանջարեղենով Գալետ. Արագ հունցեք խմորը գրտնակեք վրան բանջարեղեններ շարեք հյութեղության համար և թխեք

Բանջարեղենով Գալետ ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Բանջարեղենով Գալետ պատրաստելու բաղադրատոմսում միանգամից երկու դասական ֆրանսիական ճաշատեսակներ են միացել՝ թխվածքաբլիթն ու ռատատուն:

Բարակ խմորով հարթ բաց կարկանդակների բաղադրատոմսը աշխարհին ներկայացրեցին ֆրանսիացի գյուղացի խոհարարները, որոնք բացի ճաշ պատրաստելուց, ունեին բազմաթիվ այլ պարտականություններ։

Միջուկը կարող է լինել բացարձակապես ցանկացած, իսկ թխվածքաբլիթները տարբերվում են այլ խմորեղեններից խիտ, խրթխրթան, նույնիսկ չոր խմորով: Այս հատկությունը նույնիսկ ձեռնտու է. այն հիանալի կերպով պահպանում է միջուկի բոլոր հյութերը և չի թուլանում:

Բանջարեղենով Գալետ

Բանջարեղենով Գալետ. Բաղադրիչներ

_Ցորենի ալյուր 1,5 բաժակ

_Արևածաղկի ձեթ 75 մլ

_Բաց գարեջուր 75 մլ

_Աղ՝ ըստ ճաշակի

_Սոխ 1 հատ

_Լոլիկ 6 հատ

_Բուլղարական պղպեղ 0,5 հատ

_Մաղադանոս 1 փունջ

_Ձիթապտղի յուղ 3 ճաշի գդալ

_Սմբուկ 1 հատ

_Ցուկկինի 1 հատ

_Պրովանսյան համեմունքներ 1 ճաշի գդալ

_Սխտոր 4 պճեղ

Բանջարեղենով Գալետ
Բանջարեղենով Գալետ. Պատրաստման եղանակը

_Պատրաստել խմորը։ Ալյուրը մաղել խորը ամանի մեջ, ավելացնել մի պտղունց աղ, լցնել գարեջրի հետ խառնած ձեթը, հունցել։ Խմորը ծածկել սրբիչով և թողնել կես ժամ։

_Սոուսի համար սոխը հնարավորինս մանր կտրատել և տապակել 1 ճաշի գդալ արևածաղկի ձեթի մեջ, ավելացնել փոքր խորանարդիկներով կտրատած պղպեղ։

_Երեք լոլիկի վրա խաչաձև կտրվածքներ անել, վրան լցնել եռման ջուր, հեռացնել կեղևը, կտրատել միջուկը փոքր խորանարդիկներով և լցնել թավայի մեջ:

_Եփել այնքան, մինչև հեղուկը մասամբ գոլորշիանա։ Աղ, պղպեղ անել՝ ըստ ճաշակի, ավելացնել մանր կտրատած մաղադանոսը, կաթսան վերցնել կրակից։

_Միջուկի համար դդմիկը, սմբուկը և մնացած լոլիկը կտրատել բարակ շերտերով։ Աղ անել սմբուկին և թողեք 5 րոպե, ապա լվացեք և չորացրեք:

_Խմորը գրտնակել մեծ բլիթով, տեղափոխել յուղաթղթով ծածկված ջեռոցի տապակի վրա: Բլիթի վրա քսել տոմատի սոուս։

_Դդմիկի, սմբուկի և լոլիկի շրջանակները պարուրաձև շարել: Խմորի եզրերը վերև ծալել։

_Գալետը դնել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 30-35 րոպե։

_Պատրաստել սոուսը։ Մնացած ձիթապտղի յուղը խառնել մնացած աղացած սխտորի հետ, ավելացնել պրովանսյան համեմունքները, խառնել։

_Բուրավետ խառնուրդը լցնել թխվածքաբլիթի վրա (խմորի եզրերին նույնպես քսել), կրկին 10 րոպեով դնել ջեռոցը։

Բանջարեղենով Գալետ

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Պիցցա առանց խմոր թխելու

Խնդրում ենք Գնահատեք