Բեֆստրոգանով. Տավարի մսով փափուկ ուտեստ

բեֆստրոգանով ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Բեֆստրոգանով. Տավարի մսով փափուկ ուտեստ, որը խորհրդային տարիներից է մնացել մեր սննդակարգում:

Դասական տարբերակը տավարի մսով է պատրաստվում, բայց այն ժամանակ տանտիրուհիները սովորել էին պատրաստել այս ուտեստը գրեթե ցանկացած մսից, որը ձեռքի տակ է հայտնվում: Դա կարող է լինել տավարի և խոզի միս, հավ և նույնիսկ ձուկ:

Բայց այնուամենայնիվ, եթե ցանկանում եք արդյունքում ունենալ փափուկ համեղ միս, և ոչ թե ռետինի պես ձիգ ուտեստ, ապա ընտրեք տավարի փափուկ միս, ցանկալի է  մեջքի երկար միսը, կամ հետևի ազդրի միս:

բեֆստրոգանով

Մեջքի միսը պատրաստելու համար ավելի շատ ժամանակ կպահանջվի, քան ազդրամիսը, բայց կստացվի փափուկ և համեղ, և ստացված արդյունքը չեք կարող տարբերակել դասական բաղադրատոմսով շեֆ խոհարարի պատրաստածից:

բեֆստրոգանով

Բեֆստրոգանով. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ

  • տավարի միս 400 գ
  • սոխ 2 հատ
  • թթվասեր 150-200 գ
  • կարագ 50 գ
  • բուսական յուղ 3 ճաշի գդալ
  • ալյուր 1 ճաշի գդալ
  • տոմատի սոուս կամ տոմատի մածուկ 1-2 ճաշի գդալ
  • մաղադանոս
  • աղ
  • թարմ աղացած պղպեղ

 

բեֆստրոգանով

Բեֆստրոգանով. Պատրաստման եղանակը

  1. Լվանալ միսը, լավ չորացնել թղթե սրբիչներով և կտրեք 5-7 մմ հաստությամբ կտորներով: Մսակտորները պետք է կտրված լինեն մանրաթելերի միջով բարակ շերտերով:
  2. Միսը դնել կպչուն թաղանթի երկու շերտերի արանքում (կամ տոպրակի մեջ) և նրբորեն ծեծել:
  3. Կլպել և չորս կտոր արած սոխը կտրել շերտերով:
  4. Տապակի մեջ տաքացրեք 30 գ կարագ և 2 ճաշի գդալ բուսական յուղ, լցնել սոխը, աղ, պղպեղ և տապակել մինչև փափկի ցածր ջերմության վրա, երբեմն խառնելով:
  5. Տապակած սոխի վրա ալյուր ցանել և խառնել:
  6. Սոխի վրա թթվասեր և տոմատի սոուս ավելացնել (ըստ ճաշակի) և խառնել:
  7. Հասցնել եռման, լցնել մի քիչ ջուր (այնպես, որ սոուսը շատ թանձր բայց նաև ջրիկ չլինի) և խառնեք:
  8. Սոուսը մի քիչ եփել, անընդհատ խառնելով, որպեսզի ստացվի ցանկալի խտությունը և միասնական հետևողականությունը: Աղ և պղպեղ:
  9. Մաքուր տապակը լավ տաքացնել, հալեցնել մնացած կարագը (20 գ) և 1 ճաշի գդալ բուսական յուղ:
    Միսը դնել, տապակել 3-4 րոպե, մինչև պատրաստ լինի, աղ և պղպեղ անել մի քիչ:
  10. Տապակած միսը լցնել սոուսի մեջ, խառնել և եփել ևս 2-3 րոպե ցածր ջերմության վրա (կամ մինչև միսը լավ փափկի):
  11. Անհրաժեշտության դեպքում հագեցնել տավարի մսով բեֆստոգանովը` ավելացնելով աղ, պղպեղ, կետչուպ կամ թթվասեր:
  12. Մատուցել պյուրեի, խաշած կարտոֆիլի, մակարոնեղենով փլավի կամ բրնձի հետ:

Բեֆստրոգանովը պատրաստ է: Մատուցելիս ուտեստի վրա շաղ տալ կտրատած մաղադանոս:

Բարի ախորժակ

Տեսանյութ

Տավարի մսով ուտեստ

Խնդրում ենք Գնահատեք