Համեղ բիգոս տավարի մսով և կաղամբով. Այս բաղադրատոմսով ուտեստը յուրաքանչյուր տնային տնտեսուհի կարող է յուրովի պատրաստել:
Շատ համեղ ուտեստ Բիգոսը (բիգուս) ավանդական լեհական ուտեստ է, որը պատրաստվում է թարմ կամ թթու կաղամբից և մսից, կարելի է նաև ավելացնել ապուխտ։
Այժմ այս ուտեստի համար հսկայական քանակությամբ տարբեր բաղադրատոմսեր կան: Ինչպես բորշչի դեպքում, բաղադրիչների փոփոխման և տարբեր հնարքների կիրառման դեպքում յուրաքանչյուր դեպքում կարելի է ստանալ տարբեր յուրահատկություններով ուտեստ:
Համեղ բիգոս տավարի մսով և կաղամբով. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
— սպիտակ կաղամբ 1 հատ
— տավարի միս 400 գ
— սոխ 2 հատ
— գազար 1 հատ
— լոլիկ 2 հատ
— աղ և պղպեղ ըստ ճաշակի
— կանաչիներ
— բուսական յուղ
Համեղ բիգոս տավարի մսով և կաղամբով. Պատրաստման եղանակը
_ Միսը լվանալ, չորացնել ու մանր կտրատել։
_ Կաթսայի մեջ տաքացնել բուսայուղը և տապակել միսը մինչև կեղևը կարմրի:
_ Սոխը կտրատել բարակ կիսօղակներով կամ խորանարդիկներով և ավելացնել մսին, խառնել և եփել զանգվածը 8 րոպե։
_ Քերել գազարը կորեական գազարի քերիչով կամ կտրատել բարակ շերտերով, լցնել զանգվածի մեջ և եփել 8 րոպե։ Ավելացնել սև պղպեղ ըստ ճաշակի։
_ Լոլիկը կտրատել խորանարդիկներով, խառնել զանգվածի հետ և եփել 5 րոպե։
_ Կաղամբը շատ մանր կտրատել, աղ անել, տրորել, ձեռքով քամել ու լցնել մսի վրա, խառնել։
_ Կաթսայի տակի կրակը մի փոքր թուլացնել, կափարիչով փակել և եփեք 1 ժամ՝ խառնելով։
_ Ավարտից 10 րոպե առաջ աղ ու պղպեղ անել ըստ ճաշակի, համտեսել, անհրաժեշտության դեպքում ավելացնել։
Այսպիսով պատրաստ է համեղ բիգոս տավարի մսով:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ4 Տոլմա