Բուլղարական ապուր կոլոլակով
Շոգ եղանակին թանձր ապուրները հաստատ այն չեն, ինչ կցանկանաք վայելել: Բայց ինչու մի թեթև ջրիկ ճաշ չպատրաստել, որը և սննդարար կլինի և շատ չի ծանրացնի: Առաջարկում ենք պատրաստել բուլղարական ապուր կոլոլակով:
Ճաշատեսակը պատրաստվում է բավականին պարզ ու արագ: Կոլոլակները կարելի է պատրաստել ցանկացած աղացած մսից: Կարելի է ընտրել հավի միս, քանի որ այն ամենաարագն է եփվում: Բացի այդ, ճաշատեսակին բնորոշ սպիտակ երանգը տալիս է մածունի և դեղնուցի հատուկ սոուսը: Նույն սոուսի պատճառով, բուլղարական ապուրը մի փոքր թթվահամ է ստանում:
Այս ապուրը սառը վիճակում կարելի է մատուցել և համը բոլորովին չի զիջի:
Բուլղարական ապուր կոլոլակով. Բաղադրիչները
- Ձու 1 հատ
- Մածուն 4 ճաշի գդալ
- Կարտոֆիլ 4 հատ
- Բրինձ 50 գ
- Հավի աղացած միս 200 գ
- Սոխ 1 հատ
- Գազար 1 հատ
- Բուլղարական պղպեղ 1 հատ
- Ցորենի ալյուր 3 ճաշի գդալ
- Արևածաղկի ձեթ 2 ճաշի գդալ
- Աղ, սև պղպեղ ըստ ճաշակի
Բուլղարական ապուր կոլոլակով. Պատրաստման եղանակը
- Մանր կտրատել մաքրած սոխը և բուլղարական պղպեղը: Գազարը քերեք խոշոր քերիչով: Այնուհետև տապակել բանջարեղենը արևածաղկի ձեթի մեջ ցածր կրակի վրա: Գործընթացը կտևի մոտ 7 րոպե:
- Կարտոֆիլը մանրացնել և կտրեք փոքրիկ խորանարդներով: Այնուհետև եռացնել ջուրը 3 լիտրանոց կաթսայի մեջ: Ավելացնել սոխեռածը դրան: Երբ ջուրը կրկին եռա, ավելացնել կարտոֆիլը: 10 րոպե եփել ապուրը ցածր կրակի վրա: Առանձնացնել սպիտակուցը դեղնուցից: Սպիտակուցն ավելացնել աղացած մսին: Համտեսել աղ և համեմունքներ, խառնել:
- Թաց ձեռքերով ձևավորել հավի մսով փոքր կոլոլակներ, թաթախել դրանք ալյուրի մեջ: Այնուհետև դրանք լցնել եռացող արգանակի մեջ: Ապուրին ավելացնել բրինձը:
- Խառնեք մածունը և դեղնուցը, լցնել սոուսի վրա 150 մլ արգանակ, անընդհատ խառնելով:
- Այնուհետև սոուսը կրկին լցնել ապուրի մեջ: Այս քայլը կարևոր է, հակառակ դեպքում դեղնուցը կարող է կտրվել: Դրանից հետո ապուրը եփել ևս 5 րոպե: Վերջում ըստ համտեսի, անհրաժեշտության դեպքում ավելացնել աղ:
Բուլղարական ապուրը կոլոլակով պատրաստ է: Ճաշի համար հագեցնող կերակուրը մատուցեք թարմ թխած հացով: Ընտանիքի անդամները կգնահատեն նման համեղությունը:
Բարի ախորժակ: