Բուսական համեղ խավարտ, որը կլրացնի ու կգեղեցկացնի ձեր սեղանը:
Եթե գնումներ կատարելիս և շուկա գնալիս դեռ դդումը շրջանցում եք, ապա մեր բաղադրատոմսը կարող է հիմնովին փոխել այդ բանջարեղենի մասին ձեր պատկերացումները: Ցանկանում ենք ներկայացնել դդումով պատրաստվող աննկարագրելի համեղ ուտեստի պատրաստման եղանակը: Ընդամենը 2 բանջարեղենով պարզ, և աներևակայելի համեղ խավարտ:
Խոհարարության համար ձեզ հարկավոր կլինի հյութեղ դդում և երիտասարդ ճակնդեղ: Եթե խանութում հնարավոր չէ գտնել երիտասարդ բանջարեղեն, ուրեմն կարելի է ընտրել ավելի փոքր պտուղներ: Արդյունքում թխման գործընթացը կարագանա: Տարբեր համեմունքների շնորհիվ ուտեստը ոչ միայն անսովոր համով է, այլև անուշահոտ: Պատրաստեք, և փորձեք բազմազանեցնել ձեր սննդակարգը նման հետաքրքիր կողմնակի ուտեստով:
Բուսական համեղ խավարտ. Բաղադրությունը
- Դդում 1 կտոր
- Ճակնդեղ 2 հատ
- Ձիթապտղի յուղ ըստ ճաշակի
- Պապրիկա ըստ ճաշակի
- Չորացրած ռեհան ըստ ճաշակի
- Չորացրած սամիթ ըստ ճաշակի
- Ուրց ըստ ճաշակի
- Համեմ ըստ ճաշակի
- Սև պղպեղը ըստ ճաշակի
- Սոխ 1 հատ
- Նեխուրի արմատ 1 հատ
- Սխտոր 3 պճեղ
Բուսական համեղ խավարտ. Պատրաստման եղանակը
- Մաքրել և կտրատել դդումը և ճակնդեղը: Յուրաքանչյուր բանջարեղենը առանձին-առանձին խառնել համեմունքներով և ավելացնել ձիթապտղի յուղ:
- Երկու բանջարեղենը լցնել թխման տապակի վրա: Այնուհետև ավելացրեք մանրացված սխտորը և սոխը, ինչպես նաև նեխուրի արմատը: Ջեռոցի տապակը փայլաթիթեղով փաթաթել և 10 րոպե թխել մեր ուտեստը 200 աստիճանի տակ, ապա հանել փայլաթիթեղը և թխել ուտեստը ևս 15 րոպե:
Ճաշատեսակը կարելի է թխել առանց փայլաթիթեղի: Այդ դեպքում դդմի և ճակնդեղի կեղևը ավելի խրթխրթան կլինի, իսկ բուսական հյութերը չեն լվանա յուղը: Բայց ամեն ինչ կախված է ձեր նախընտրությունից:
Նման կողային ուտեստը կարելի է մատուցել մսով, կամ կարող է պատրաստվել որպես առանձին ուտեստ: Կծու տաք բանջարեղենը լավ է մատուցվում տնական թթվասերով:
Բուսական համեղ խավարտը պատրաստ է, վայելեք:
Բարի ախորժակ!