Նախկինում շատ ճաշարաններում և բուֆետներում կարող էիր գնել այսպիսի համեղ Բրնձով կարկանդակներ՝ կանաչ սոխով, համադրված փափուկ խմորով:
Սրանք մատչելի են և շատ համեղ։
Բրնձով կարկանդակներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Բրինձ 100 գր
_Ջուր 400 մլ
_Աղ
_Կանաչ սոխ 1 փունջ
Խմորը պատրաստելու համար անհրաժեշտ է
_Բրնձի արգանակ 300 մլ
_Մի պտղունց աղ
_Շաքարավազ 1 թեյի գդալ
_Չոր խմորիչ 1 թեյի գդալ
_Ալյուր մոտ 500 գր
_Բուսական յուղ 2 ճաշի գդալ
Բրնձով կարկանդակներ. Պատրասման եղանակը
_Բրինձը եփել աղ արած ջրի մեջ և քամել մաղով, արգանակը պետք է լցնել խորը տարայի մեջ և թողնել գոլանա:
_Գոլ արգանակի մեջ լցնել շաքարավազն ու խմորիչը, մի քիչ ալյուր և խառնել, թողնել 5 րոպե։
_Լցնել բուսայուղը, աղը և մաս-մաս ավելացնել մնացած ալյուրը, հունցել փափուկ և ճկուն խմոր։
_Խմորը ծածկել և դնել տաք տեղում 1-1,5 ժամ։
_Մի քիչ կանաչ սոխ կտրատել, լցնել խմորի մեջ և հունցել։
_Սառած բրինձին խառնել մանր կտրատած կանաչ սոխի, պղպեղ և ցողել բուսայուղով։
_Խմորը բաժանել կտորներով, գնդիկներ անել և ծածկել 10 րոպե:
_Յուրաքանչյուր գնդիկ գրտնակել շերտով, միջուկը դնել եզրին և փաթաթել խողովակաձև՝ եզերը ամրացնելով, ստացվում է շատ կոկիկ կարկանդակ։
_Տապակել կարկանդակները տաք բուսայուղի մեջ, մինչև ոսկե դարչնագույնը:
Կարկանդակները շատ հագեցնող են, կարող եք մատուցել նախաճաշին, ճաշին և ընթրիքին, վերցնել ձեզ հետ պիկնիկի գնալիս։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Կարկանդակ ջեռոցում