Բրնձով և տավարի մսով փլավ. Սննդարար և անփոխարինելի կերակրատեսակ, որը սիրում են բոլորը:
Փլավը կովկասյան կամ Կենտրոնական Ասիայի խոհանոցի շատ հին ուտեստ է: Այս կերակուրի բաղադրատոմսը գործնականում չի փոխվել, ինչը ցույց է տալիս, որ այն ունի բարձր ժողովրդականություն, որի շնորհիվ պահպանել է իր առաջատար դիրքերը:
Տավարի մսով փլավը շատ հագեցնող, սննդարար և բարձր կալորիականությամբ կերակրատեսակ է, որը տարածված է ասիական և եվրոպական շատ երկրներում: Այսօր մեզ պետք կգան մատչելի և պարզ մթերքներ:
Содержание
Բրնձով և տավարի մսով փլավ. Բաղադրիչներ
- 1 կգ միս (տավարի միս)
- 0,5 կգ բրինձ
- 1 մեծ գազար (300 գր)
- 2 մեծ սոխ (400 գ)
- 1 ճաշի գդալ չաման (զիրա)
- 1 2 թեյի գդալ բարբարիս
- 0.5 թեյի գդալ քրքում
- Արևածաղկի ձեթ տապակման համար
- Սխտոր
Բրնձով և տավարի մսով փլավ. Պատրաստման եղանակը
- Փլավ պատրաստելը պետք է սկսել բանջարեղենից: Մանր կտրատել սոխը և տապակել այն մեծ քանակությամբ յուղով մինչև ոսկե դարչնագույն: Լցնել յուղը` կախված կաթսայի ծավալից (100-150 մլ):
- Մաքրել գազարը և կտրել այն ձողիկներով:
- Մանր կտրատած միսն ավելացնել և թեթևակի տապակել սոխեռածի մեջ:
- Գազարը մսին ավելացնել և եփել 6-7 րոպե կափարիչով ծածկված կաթսայի մեջ:
- Այժմ համեմունքների հերթն է: Գազարից հետո կաթսայի մեջ լցնել չաման, քրքում և բարբարիս: Չենք մոռանում աղը: Համեմունքների խառնուրդը լցնելուց հետո, կաթսայի ողջ պարունակությունը մանրակրկիտ խառնել:
- Լցնել կաթսայի մեջ ջուր այնքան, որ ծածկի միսը: Այնուհետև ծածկել և եփել միսն ու բանջարեղենը 40 րոպե:
- Բրինձը լվանալ 4-5 անգամ սառը ջրի մեջ: Ավելացնել բրինձը մսի վրա և հարթեցնել, խառնելու կարիք չկա:
- Բրնձի վրա լցնել տաք ջուր, որպեսզի այն ծածկվի 2 սմ-ով: Կաթսան ծածկել կափարիչով և եփել մինչև բրինձը կկլանի ջուրը:
- Կարող եք պարզապես ավելացնել մի ամբողջ գլուխ սխտոր, կաթսայի մեջ լցված բրնձի հենց մեջտեղում: Դրանից հետո փլավի մեջ փայտե բահիկով բացվածքներ անել, որպեսզի գոլորշին դուրս գա, ծածկել կաթսան կափարիչով և եփել 15-20 րոպե:
Ահա բրնձով և տավարի մսով փլավը պատրաստ է:
Մատուցեք սիրով:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Կոլոլակով և բրնձով ուտեստ