Երբ պատրաստեք Գազարով բլիթներ, կարող եք մատուցել թե որպես նախաճաշ, թե որպես ընթրիք:
Վիտամիններով հարուստ այս բլիթները ինչ-որ միջին աստիճան է շոռակարկանդակների և նրբաբլիթների միջև: Դուք կարող եք դրանք պատրաստել ինչպես նախաճաշին, այնպես էլ որպես դեսերտ՝ ավելացնելով ջեմ, խտացրած կաթ կամ շոկոլադ։
Պատրաստեք և կհամոզվեք, որ սրանք դեռ տաք վիճակում կանհետանան սեղանից:
Գազարով բլիթներ. Բաղադրիչներ
_Կաթնաշոռ 180 գ
_Ցորենի ալյուր 3 ճաշի գդալ
_Սպիտակաձավար 10 գ
_Ձու 1 հատ
_Կարագ 15 գ
_Գազար 1 հատ
_Շաքարավազ 15 գ
Գազարով բլիթներ. Պատրաստման եղանակը
_Խոշոր գազարը մաքրել և մանր քերիչով անցկացնել։ Լցնել կաթսայի մեջ, ավելացնել կարագը և լցնել 50 մլ ջուր։
_Դնել կրակին և մի քանի րոպե եփել կափարիչի տակ, մինչև փափկի։
_Գազարի վրա լցնել սպիտակաձավարը և տաքացնել մարմանդ կրակի վրա, մինչև ուռչի։
_Հեռացրեք կրակից և թող սառչի։
_9% յուղայնությամբ կաթնաշոռը խառնել շաքարավազի և ձվի հետ։ Եթե ցանկանում եք ավելի համասեռ զանգված ստանալ, ապա կաթնաշոռը լավ մանրացրեք։
_Լցնել գազարը կաթնաշոռի զանգվածի վրա, ապա մաս-մաս ավելացնել ալյուրը և լավ խառնել։
_Տաքացնել արևածաղկի ձեթով յուղած տապակը, զանգվածից մեկ ճաշի գդալ դնել և տապակել երկու կողմից, մինչև ոսկե դարչնագույնը:
Եթե ուզում եք հեռացնել ավելորդ յուղը, նախ բլիթները դրեք թղթե սրբիչների վրա:
Պատրաստի բլիթները մատուցեք թթվասերով։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Դդմիկով կոտլետ