Գառան միսը լոբով. Ախորժելի հյուրասիրություն կազմակերպելու հիանալի բաղադրատոմս:
Լոբու հետ մատուցվող գառան միսը շատ համեղ և հագեցնող ուտեստ է: Նման կերակուր պատրաստելով ՝ դուք անպայման հաճելի տպավորություն կթողնեք ձեր հյուրերի, հարազատների և ընկերների վրա:
Ոչխարի շոգեխաշած միսը փափուկ և համեղ է, իսկ մսային հյութով ներծծված բանջարեղենն ու լոբին մեղմ և անուշաբույր են:
Գառան միսը լոբով. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
- Գառան (պարանոց) — 1,2 կգ
- Լոբի — 250 գր
- Լոլիկ — 300 գր
- Գազար -150 գր
- Սոխ — 150 գր
- Տապակել բուսական յուղ
- Աղը համտեսել
- Աղացած սև պղպեղ` ըստ համտեսի
- Ռեհան, համեմ
Գառան միսը լոբով. Պատրաստման եղանակը
Լոբին պետք է ,թրջվի ջրի մեջ եփումից 3 ժամ առաջ: Այս բաղադրատոմսի համար պետք է խորը հաստ պատերով կաթսա:
- Լվանալ գառան միսը, կտրել մասերի և տապակել լավ տաքացրած տապակի մեջ բուսական յուղով մինչև թեթև ոսկեգույն: Այս տապակելու իմաստն այն է, որ մսի վրա կեղև առաջանա, այդպես բոլոր արժեքավոր հյութերը չեն արտահոսի, այլ կմնան մեջը:
- Պատրաստի միսը տեղափոխել խորը պատերով կաթսայի մեջ:
- Կտրել սոխը և գազարը և լցնել մսի վրա:
- Լոբին ավելացնել կաթսայի մեջ, լցնել 150 մլ ջուր, ծածկել և եփեք մարմանդ կրակի վրա մեկ ժամվա ընթացքում:
- Մեկ ժամից հետո ավելացնել մանրացված լոլիկ, աղ, պղպեղ: Կրկին ծածկել և եփեք 20 րոպե:
- Պատրաստ լինելուց 5 րոպե առաջ կանաչեղեն ավելացնել:
Սեղանին գառան մսի հետ մատուցեք կանաչիներ և թարմ բանջարեղեն:
Գառան միսը լոբով պատրաստ է, մատուցեք տաք վիճակում:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Խաշլամա