Գառան միսը լոբով. Ախորժելի հյուրասիրություն կազմակերպելու հիանալի բաղադրատոմս

Գառան միսը լոբով ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Գառան միսը լոբով. Ախորժելի հյուրասիրություն կազմակերպելու հիանալի բաղադրատոմս:

Լոբու հետ մատուցվող գառան միսը շատ համեղ և հագեցնող ուտեստ է: Նման կերակուր պատրաստելով ՝ դուք անպայման հաճելի տպավորություն կթողնեք ձեր հյուրերի, հարազատների և ընկերների  վրա:

Ոչխարի շոգեխաշած միսը փափուկ և համեղ է, իսկ մսային հյութով ներծծված բանջարեղենն ու լոբին մեղմ և անուշաբույր են:
Գառան միսը լոբով

Գառան միսը լոբով. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ

  • Գառան (պարանոց) — 1,2 կգ
  • Լոբի — 250 գր
  • Լոլիկ — 300 գր
  • Գազար -150 գր
  • Սոխ — 150 գր
  • Տապակել բուսական յուղ
  • Աղը համտեսել
  • Աղացած սև պղպեղ` ըստ համտեսի
  • Ռեհան, համեմ

Գառան միսը լոբով

Գառան միսը լոբով

Գառան միսը լոբով. Պատրաստման եղանակը

Լոբին պետք է ,թրջվի ջրի մեջ եփումից 3 ժամ առաջ: Այս բաղադրատոմսի համար պետք է խորը հաստ պատերով կաթսա:

  1. Լվանալ գառան միսը, կտրել մասերի և տապակել լավ տաքացրած տապակի մեջ բուսական յուղով մինչև թեթև ոսկեգույն: Այս տապակելու իմաստն այն է, որ մսի վրա կեղև առաջանա, այդպես բոլոր արժեքավոր հյութերը չեն արտահոսի, այլ կմնան մեջը:
  2. Պատրաստի միսը տեղափոխել խորը պատերով կաթսայի մեջ:
  3. Կտրել սոխը և գազարը և լցնել մսի վրա:
  4. Լոբին ավելացնել կաթսայի մեջ, լցնել 150 մլ ջուր, ծածկել և եփեք մարմանդ կրակի վրա մեկ ժամվա ընթացքում:
  5. Մեկ ժամից հետո ավելացնել մանրացված լոլիկ, աղ, պղպեղ: Կրկին ծածկել և եփեք 20 րոպե:
  6. Պատրաստ լինելուց 5 րոպե առաջ կանաչեղեն ավելացնել:

Գառան միսը լոբով. Ախորժելի հյուրասիրություն կազմակերպելու հիանալի բաղադրատոմս

Սեղանին գառան մսի հետ մատուցեք կանաչիներ և թարմ բանջարեղեն:

Գառան միսը լոբով պատրաստ է, մատուցեք տաք վիճակում:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Խաշլամա

Խնդրում ենք Գնահատեք