Այսօր պատրաստելու ենք լցոնված սմբուկով տաք նախուտեստ կամ ինչպես ժողովրդի մեջ է տարածված Գառնի յարախ։ Այն շատ բաղադրիչներ չի պահանջում, բայց ստացվում է շատ համեղ և նրբահամ։
Լցոնված սմբուկ․ Բաղադրիչներ
_Սմբուկ — 8 հատ
_Տավարի աղացած փափկամիս — 300 գրամ
_Սոխ — 1 հատ
_Քաղցր պղպեղ — 2 հատ
_Լոլիկ — 1 հատ
_Խառը կանաչի
Լցոնած Սմբուկ․ պատրաստման եղանակը
_Սմբուկները ընտրում ենք մոտավորապես նույն չափի և մասնակի հեռացնում ենք կեղևը։ Մեջտեղի հատվածում երկայնքով գրպանանման բացվածք ենք անում,
_Տաք տապակի մեջ ձիթայուղ ենք լցնում և մաքրված սմբուկները տապակում ենք յուրաքանչյուր կողմից՝ մինչև վարդագունելը և հանում տապակից,
_Այնուհետև նույն տապակի մեջ լցնում ենք մանր կտրատված սոխը և սոխեռած անում,
_Ավելացնում ենք կտրատված պղպեղները տապակվող սոխի վրա,
հաջորդիվ ավելացնում ենք կտրատված լոլիկը,
_Վերջում ավելացնում ենք աղացած տավարի փափկամիսը և շարունակում տապակել մինչև ամբողջությամբ կեփվի։
_Կտրատված խառը կանաչին ավելացնում ենք լցոնի վրա վերջում։
_Այժմ անցնենք լցոնման գործընթացին։
_Տապակված սմբուկների գրպանանման բացվածքի մեջ լցոնում ենք արդեն պատրաստի լցոնը, շարում ջեռոցի տապակի վրա։ Այն կարելի է զարդարել հալվող պանրով, կտրտված լոլիկով կամ կտրատված կանաչիով։
_Մոտ 15-20 րոպե եփում ենք ջեռոցում 200 C ջերմաստիճանի տակ։
Հանում ենք ջեռոցից և մատուցում։
Գառնի Յարախ․ Լցոնած Սմբուկ ենք Պատրաստելու Այսօր այս Տեսանյութում
Դե ինչ, բարի ախորժակ։