Այս բաղադրատոմսի շնորհիվ դուք կստանաք շատ փափուկ և համեղ Գլանաձև չեբուրեկներ բազմակողմանի՝ համադրված տարբեր միջուկներով։
Ես պատրաստել եմ աղացած միս, իսկ դուք կարող եք փորձել խոզապուխտով և պանրով։
Գլանաձև չեբուրեկներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Տաք ջուր 250 մլ
_Ալյուր 350 գր
_Աղ 1 թեյի գդալ
_Թթվասեր 2 ճաշի գդալ
_Փխրեցուցիչ 1,5 թեյի գդալ
Միջուկը պատրաստելու համար
_Սոխ 1 հատ
_Աղացած միս 350 գր
_Խաշած բրինձ 100 գր
_Աղ, համեմունքներ, կանաչիներ՝ ըստ ճաշակի
Գլանաձև չեբուրեկներ. Պատրաստման եղանակը
_Սոխը կտրատել խորանարդներով և տապակել, մինչև կիսով չափ եփվի։
_Ավելացնել աղացած միսը, խառնել սոխի, աղի և պղպեղի հետ, ցանել տարբեր համեմունքներով՝ ըստ ճաշակի և տապակել, մինչև փափկի:
_Վերջում կարելի է ավելացնել սխտորը և կանաչիները՝ ըստ ճաշակի, թողնել սառչի:
_Բրինձը եփել և սառեցնել։
_Թթվասերը նոսրացնել տաք ջրով, աղ անել:
_Ավելացնել մաղած ալյուրն ու փխրեցուցիչը, հարել, հարթ և փափուկ խմոր ստանալ։
_Խմորը ծածկել և թողնել 15 րոպե։
_Բրինձը խառնել աղացած մսի հետ։
_Խմորը բաժանել հատվածների, գնդիկներ անել և ծածկել, որ չչորանա։
_Յուրաքանչյուր գնդիկ գրտնակել բարակ շերտով, միջուկը դնել եզրին և փաթաթել եզրերը՝ ամրացնելով, որպեսզի չեբուրեկը պինդ ստացվի և միջուկը չթափվի։
_Կարկանդակները տապակել բուսայուղով տապակի մեջ, մինչև ոսկե դարչնագույնը բոլոր կողմերից:
Հագեցնող, ախորժելի և շատ փափուկ կարկանդակները, ինչպես տեսնում եք, պատրաստվում են պարզ և արագ, պետք չէ խմորի հետ երկար աշխատել։
Բարի ախորժակ: