Գնչուական սթեյք. Ընտանեկան հավաքույթի համեղ ուտեստ

Գնչուական սթեյք ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Գնչուական սթեյք. Ընտանեկան հավաքույթի համեղ ուտեստ

Առաջին անգամ փորձեցի գնչուական սթեյք հեռու ազգականներիս մոտ հյուրընկալվելիս: Այս ուտեստը միանգամից գրավեց իմ ուշադրությունը, ուստի երեկոյի վերջում ես խնդրեցի բաղադրատոմսը: Հիմա պատրաստում եմ ամեն անգամ հանգստյան օրերին: Բայց իրականում ոչ ոք չգիտի այս ուտեստի անվանման գաղտնիքը:

Գնչուական շերտավոր սթեյքի համար ավելի լավ է ավելի քիչ համեմունքներ օգտագործել: Նույնիսկ խոզապուխտն ընտրեք ոչ թե կծուն, այլ ամենապարզը: Այդ դեպքում մսի համն ու հյութեղությունն ավելի շատ կբացվեն: Ի դեպ, որպեսզի խոզապուխտը հնարավոր լինի բարակ կտորներով կտրել, նախապես սառեցրեք այն:

Գնչուական սթեյք

Գնչուական սթեյք. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • Հավի ոտք 4 հատ
  • Թթու վարունգ 3 հատ
  • Սոխ 2 հատ
  • Խոզապուխտ 150 գ
  • Մանանեխ 3 ճաշի գդալ
  • Աղ ` ըստ ճաշակի
  • Սև պղպեղ (աղացած)` ըստ ճաշակի

Գնչուական սթեյք

Գնչուական սթեյք

Գնչուական սթեյք. Պատրաստման եղանակը

  1. Ոտքերի հիմքում կտրվածք անել և հանել ոսկորը: Կտրել միսն այնպես, որ այն «բացվի» և հեռացնել կաշին:
  2. Մսի կտորների վրա ծածկել սննդային թաղանթով և ծեծել այնպես, որ մսի շերտը համաչափ լինի:
  3. Ազդրի ծեծած մսին աղ և պղպեղ անել, վրան քսել մանանեխ:
  4. Վրան դնել վարունգի կտորներ, սոխի օղակներ և խոզապուխտի կտորներ: Կրկնել շերտերը:
  5. Մսի կտորները կապել թելով, որպեսզի եփելիս չքանդվի: Տեղափոխել կաղապարի մեջ, վրան շաղ տալ մնացած սոխը:
  6. Թխել մեկ ժամ 170 °C ջերմաստիճանում:

Գնչուական սթեյք

Գնչուական սթեյք

Ստացվում է աներևակայելի համեղ, հյութեղ և հագեցնող սթեյք: Ես երբեք չեմ տեսել հավի մսի այսքան ախորժելի պատրաստման եղանակ: Այն կարող եք մատուցել ցանկացած կողմնակի ուտեստի հետ ՝ կարտոֆիլ, բրինձ, մակարոնեղեն, բանջարեղեն:

Գնչուական սթեյքը պատրաստ է:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Սթեյք սպանախի սոուսով

Խնդրում ենք Գնահատեք