Գնչուական սթեյք. Ընտանեկան հավաքույթի համեղ ուտեստ
Առաջին անգամ փորձեցի գնչուական սթեյք հեռու ազգականներիս մոտ հյուրընկալվելիս: Այս ուտեստը միանգամից գրավեց իմ ուշադրությունը, ուստի երեկոյի վերջում ես խնդրեցի բաղադրատոմսը: Հիմա պատրաստում եմ ամեն անգամ հանգստյան օրերին: Բայց իրականում ոչ ոք չգիտի այս ուտեստի անվանման գաղտնիքը:
Գնչուական շերտավոր սթեյքի համար ավելի լավ է ավելի քիչ համեմունքներ օգտագործել: Նույնիսկ խոզապուխտն ընտրեք ոչ թե կծուն, այլ ամենապարզը: Այդ դեպքում մսի համն ու հյութեղությունն ավելի շատ կբացվեն: Ի դեպ, որպեսզի խոզապուխտը հնարավոր լինի բարակ կտորներով կտրել, նախապես սառեցրեք այն:
Գնչուական սթեյք. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Հավի ոտք 4 հատ
- Թթու վարունգ 3 հատ
- Սոխ 2 հատ
- Խոզապուխտ 150 գ
- Մանանեխ 3 ճաշի գդալ
- Աղ ` ըստ ճաշակի
- Սև պղպեղ (աղացած)` ըստ ճաշակի
Գնչուական սթեյք. Պատրաստման եղանակը
- Ոտքերի հիմքում կտրվածք անել և հանել ոսկորը: Կտրել միսն այնպես, որ այն «բացվի» և հեռացնել կաշին:
- Մսի կտորների վրա ծածկել սննդային թաղանթով և ծեծել այնպես, որ մսի շերտը համաչափ լինի:
- Ազդրի ծեծած մսին աղ և պղպեղ անել, վրան քսել մանանեխ:
- Վրան դնել վարունգի կտորներ, սոխի օղակներ և խոզապուխտի կտորներ: Կրկնել շերտերը:
- Մսի կտորները կապել թելով, որպեսզի եփելիս չքանդվի: Տեղափոխել կաղապարի մեջ, վրան շաղ տալ մնացած սոխը:
- Թխել մեկ ժամ 170 °C ջերմաստիճանում:
Ստացվում է աներևակայելի համեղ, հյութեղ և հագեցնող սթեյք: Ես երբեք չեմ տեսել հավի մսի այսքան ախորժելի պատրաստման եղանակ: Այն կարող եք մատուցել ցանկացած կողմնակի ուտեստի հետ ՝ կարտոֆիլ, բրինձ, մակարոնեղեն, բանջարեղեն:
Գնչուական սթեյքը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Սթեյք սպանախի սոուսով