Դասական Չախոխբիլի: Վրացական խոհանոցի այս հայտնի բաղադրատոմսի սկզբնական տարբերակում այլ մթերք էր: Թռչնամսով այս շոգեխաշած ուտեստը ժամանակին պատրաստվել է խոզապուխտից, բայց այժմ հավն ավելի հաճախ է օգտագործվում:
Ճաշատեսակի առանձնահատկությունն այն է, որ պատրաստելիս դրան ջուր չի ավելացվում: Սովորաբար բավարար է լինում բանջարեղենի բնական խոնավությունը, հիմնականում սոխինը:
Ուտեստը պատրաստվում է համեմունքներով և սխտորով տոմատի սոուսի մեջ շոգեխաշած մսի կտորներով: Չախոխբիլիի բնորոշ առանձնահատկությունն այն է, որ նախքան շոգեխաշելը թռչնամիսը չոր թավայի մեջ տապակում են 15 րոպե, առանց որևէ ճարպ ավելացնելու:
Կարող եք փորձել պատրաստել, ամեն ինչ բավական հեշտ է:
Դասական Չախոխբիլի. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Հավի ազդր 300 գ
_Տոմատ 150 գ
_Սոխ 200 գ
_Տոմատի մածուկ 40 գ
_Աջիկա 30 գ
_Խմելի սունելի 10 գ
_Սխտոր 3 պճեղ
Դասական Չախոխբիլի. Պատրաստման եղանակը
_Նախ, եփել հավի ազդրերը մինչև կիսով չափ պատրաստ լինեն:
_Լավ մանր կտրատել սոխը: Այն պետք է լցնել բուսական յուղով թավայի մեջ:
_Այժմ մանրացնել սխտորը և նույնպես լցնել տապակի մեջ:
_Ավելացնել աջիկան և տոմատի մածուկը, մանրակրկիտ խառնել: Կեղևահան արված լոլիկը քերել և ավելացնել ընդհանուր զանգվածի մեջ:
_Այժմ հավի ազդրերի հերթն է. Դրանք նույնպես լցնել թավայի մեջ: Կարող եք ավելացնել մի քիչ արգանակ, եթե կարծում եք, որ խոնավությունը բավարար չէ: Լցնել համեմունքները, խառնել, և աղ անել: Շոգեխաշել մինչև պատրաստ լինի:
_Ուտեստը դասավորեք ափսեների վրա և զարդարել մանր կտրատված կանաչիով:
Եթե ձեզ դուր եկավ, այս բաղադրատոմսը կիսեք ընկերների հետ:
Դասական Չախոխբիլին պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Օջախուրի․ Խոզի Մսով և Կարտոֆիլով Ժառկո․ Վրացական Ընտանեկան Ուտեստ