Դասական Չախոխբիլի

Դասական Չախոխբիլի ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Դասական Չախոխբիլի: Վրացական խոհանոցի այս հայտնի բաղադրատոմսի սկզբնական տարբերակում այլ մթերք էր: Թռչնամսով այս շոգեխաշած ուտեստը ժամանակին պատրաստվել է խոզապուխտից, բայց այժմ հավն ավելի հաճախ է օգտագործվում:

Ճաշատեսակի առանձնահատկությունն այն է, որ պատրաստելիս դրան ջուր չի ավելացվում: Սովորաբար բավարար է լինում բանջարեղենի բնական խոնավությունը, հիմնականում սոխինը:

Ուտեստը պատրաստվում է համեմունքներով և սխտորով տոմատի սոուսի մեջ շոգեխաշած մսի կտորներով: Չախոխբիլիի բնորոշ առանձնահատկությունն այն է, որ նախքան շոգեխաշելը թռչնամիսը չոր թավայի մեջ տապակում են 15 րոպե, առանց որևէ ճարպ ավելացնելու:

Կարող եք փորձել պատրաստել, ամեն ինչ բավական հեշտ է:

Դասական Չախոխբիլի

Դասական Չախոխբիլի. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_Հավի ազդր 300 գ

_Տոմատ 150 գ

_Սոխ 200 գ

_Տոմատի մածուկ 40 գ

_Աջիկա 30 գ

_Խմելի սունելի 10 գ

_Սխտոր 3 պճեղ

Դասական Չախոխբիլի

Դասական Չախոխբիլի

Դասական Չախոխբիլի

Դասական Չախոխբիլի. Պատրաստման եղանակը

_Նախ, եփել հավի ազդրերը մինչև կիսով չափ պատրաստ լինեն:

_Լավ մանր կտրատել սոխը: Այն պետք է լցնել բուսական յուղով թավայի մեջ:

_Այժմ մանրացնել սխտորը և նույնպես լցնել տապակի մեջ:

_Ավելացնել աջիկան և տոմատի մածուկը, մանրակրկիտ խառնել: Կեղևահան արված լոլիկը քերել և ավելացնել ընդհանուր զանգվածի մեջ:

_Այժմ հավի ազդրերի հերթն է. Դրանք նույնպես լցնել թավայի մեջ: Կարող եք ավելացնել մի քիչ արգանակ, եթե կարծում եք, որ խոնավությունը բավարար չէ: Լցնել համեմունքները, խառնել, և աղ անել: Շոգեխաշել մինչև պատրաստ լինի:

_Ուտեստը դասավորեք ափսեների վրա և զարդարել մանր կտրատված կանաչիով:

Եթե ձեզ դուր եկավ, այս բաղադրատոմսը կիսեք ընկերների հետ:

Դասական Չախոխբիլի

Դասական Չախոխբիլին պատրաստ է:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Օջախուրի․ Խոզի Մսով և Կարտոֆիլով Ժառկո․ Վրացական Ընտանեկան Ուտեստ

Խնդրում ենք Գնահատեք