Դդմիկը սխտորով. Որքան էլ ես պատրաստեմ այս դդմիկը, միեւնույն է, քիչ է լինում
Դդմիկ սեզոնին առաջին տարին չէ, որ ես եփում եմ այս մեգա-համեղ նախուտեստ: Այն պատրաստվում է շատ պարզ և արագ, բայց ստացվում է համեղ և օրիգինալ:
Սխտորվ սոյայի սոուսը կերակրատեսակին կտա յուրահատուկ կծվություն: Ճաշատեսակը կարելի է եփել գրեթե 5-7 րոպեում, սկզբունքորեն այն նույնքան արագ է անհետանում սեղանից:
Այսօր ես ձեզ կասեմ, թե ինչպես եմ պատրաստում դդմիկը սխտորով և սոյայի սոուսով՝ թավայի մեջ:
Դդմիկը սխտորով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Երիտասարդ դդմիկ — 450 գր
- Սխտոր — 2 պճեղ
- Սոյայի սոուս — 50 մլ
- Շաքար — 1 թեյի գդալ
- Աղ — 0.5 թեյի գդալ
- Օսլա — 1 թեյի գդալ
- Բուսական յուղ — 30 մլ
- Կանաչիներ` ըստ ճաշակի
Դդմիկը սխտորով. Պատրաստման եղանակը
- Պատրաստենք բոլոր մթերքները: Լվանալ դդմիկը և չորացնել թղթե սրբիչով: Կտրել փոքր կտորներով:
- Պատրաստել լցոնը. Կլպել և լվանալ սխտորը, այն ճզմել սոյայի սոուսի մեջ մամլիչի օգնությամբ: Դրա մեջ ավելացնել շաքար, օսլա և աղ: Ամեն ինչ լավ խառնել:
- Թավայի մեջ տաքացնել բուսական յուղը և լցնել դդմիկը ուժեղ կրակի վրա տապակելու համար: Պետք է անընդհատ ուշադիր լինել՝ համոզվելու, որ դրանք չեն այրվում:
- Տապակել մինչեւ ոսկե դարչնագույնը, մոտ 4-5 րոպե է:
- Կրկին հարել լցոնը, քանի որ մինչ դդմիկը տապակվում է, օսլան կարող է նստել:
- Լցնել սոուսը դդմիկով տապակի մեջ՝ անընդհատ խառնելով, որպեսզի սոուսը հավասարաչափ բաշխվի դդմիկի կտորների վրա:
- Անջատեք կրակը, թող դդմիկը սառչի:
- Պատրաստի ուտեստը զարդարել կանաչիներով, կարող եք ավելացնել քնջութ և պղպեղ: կծու համի սիրահարների համար ավելացնել մի փոքր չիլի:
Դդմիկը սխտորով պատրասստ է: Ճաշատեսակը լավ համադրվում է մսի, թռչնամսի և եփած բրնձի հետ:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Սպանախ պատրաստելու համեղ տարբերակ