Դդմիկով լանչ. Գեղեցիկ, համեղ և հագեցնող, նրբաճակ ուտեստ
Տապակի մեջ սեզոնային բանջարեղենից կարող եք պատրաստել համեղ ու առողջարար ուտեստներ:
Այս բաղադրատոմսի համար մեզ պետք է դդմիկ, աղացած միս և մի փոքր ազատ ժամանակ:
Դդմիկով լանչ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Դդմիկ 2 հատ
- Ձու 5 հատ
- Ալյուր 3 ճաշի գդալ
- Աղացած միս 400 գ
- Լոլիկի հյութ 200 մլ
- Սոխ 1 հատ
- Կանաչի և կանաչ սոխ՝ ըստ ճաշակի
- Աղ, պղպեղ, համեմունքներ՝ ըստ ճաշակի
Դդմիկով լանչ. Պատրաստման եղանակը
- Քերել դդմիկը խոշոր քերիչով, աղ անել և թողնել մի քանի րոպե, որպեսզի բանջարեղենից հյութը դուրս գա, քամել այն:
- Ձուն հարել աղով և պղպեղով, խառնել դդմիկի և կտրատած կանաչ սոխի ու կանաչիների հետ:
- Ավելացնել ալյուրը, խառնել մինչև հարթվի:
- Տապակը յուղել բուսական յուղով և տապակել դդմիկով նրբաբլիթները:
- Աղացած միսը համեմել քերած սոխով, աղով, պղպեղով և այլ համեմունքներով՝ ձեր ճաշակով:
- Հովացած նրբաբլիթներին քսել աղացած մսով լցոնը, փաթաթել դրանք:
- Փաթեթները դնել տապակի մեջ, լցնել լոլիկի սոուսը և կափարիչով ծածկած եփել թույլ կրակով՝ 35 րոպե:
- Հուշում. Ավելի նուրբ սոուսի համար տոմատի մածուկը խառնել թթվասերի կամ սերուցքի հետ: Կարելի է ավելացնել նաև սխտոր,կանաչիներ:
Այս ուտեստը կարելի է մատուցել մի շարք կողմնակի ուտեստներով՝ համեղ բրնձով կամ կարտոֆիլի պյուրեով:
Ուտեստի սոուսը կարելի է լցնել կողմնակի ուտեստի վրա:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Արագ և հեշտ ընթրիք