Պարտադիր չէ երկար ժամանակ ծախսել Դդմիկով կարկանդակներ պատրաստելու համար: Առանց խմորիչի խմորով դրանք շատ արագ են ստացվում:
Փափուկ ու հնազանդ խմոր ստանալու համար օգտագործեք մածուն և սոդա։ Ես խորհուրդ չեմ տալիս այս բաղադրատոմսում սոդան փոխարինել փխրեցուցիչով, քանի որ դրանք մի փոքր այլ կերպ են աշխատում։
Մածունը նույնպես պետք է ուշադիր ընտրել, այն կարող է մոտ լինել օգտագործման ժամկետի ավարտին: Իսկ եթե ունեք միայն թարմ մածուն, ապա այն թող այն մեկ օր մնա սենյակային ջերմաստիճանում։ Բացի այդ, անցանկալի է օգտագործել ցածր յուղայնությամբ կաթնամթերք: Բայց եթե ունեք միայն այդպիսին, ապա ավելացրեք մի քիչ թթվասեր։
Դդմիկով կարկանդակներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
_Դդմիկ 1 հատ
_Սոխ 1 հատ
_Տոմատի մածուկ 2 ճաշի գդալ
_Արևածաղկի ձեթ՝ ըստ ճաշակի
_Աղ՝ ըստ ճաշակի
_Կանաչիներ՝ ըստ ճաշակի
_Մածուն 200 մլ
_Ձու 1 հատ
_Շաքարավազ 0,5 թեյի գդալ
_Սոդա 0,5 թեյի գդալ
_Ցորենի ալյուր 400 գ
Դդմիկով կարկանդակներ. Պատրաստման եղանակը
_Լվանալ դդմիկը կտրատել խորանարդիկներով։
_Մաքրել սոխը և կտրատել փոքր խորանարդներով։
_Տապակել այն թավայի մեջ արևածաղկի ձեթով մինչև ոսկե դարչնագույնը:
_Դդմիկը լցնել թավայի մեջ, տապակել միջին ջերմության վրա՝ երբեմն խառնելով:
_Երբ դդմիկն ավելի թափանցիկ է դառնում, կափարիչով ծածկել և տապակել ևս մի քանի րոպե։
_Ավելացնել տոմատի մածուկ, աղ՝ ըստ ճաշակի և կտրատած կանաչիներ։
_Խառնել բաղադրիչները և տապակը կրակից հանել։
_Խմորը պատրաստելու համար խառնել մածունը, ձուն, շաքարավազը, 0,5 թեյի գդալ աղ և սոդա:
_Աստիճանաբար ավելացնել մաղած ալյուրը՝ հունցելով փափուկ խմոր։ Վերջում ձեռքերը յուղել բուսայուղով և նորից հունցել։
_Խմորը գնդիկների բաժանել։ Յուրաքանչյուրը բացել փոքր շերտով, դնել միջուկը և միացնելով խմորի ծայրերը՝ կազմել կարկանդակներ։
_Տաքացնել արևածաղկի ձեթը տապակի մեջ և տապակել կարկանդակները՝ սկզբում դնելով խմորի կարի կողմով։
Կարկանդակները թավայից հանելուց հետո, անպայման դրեք դրանք թղթե սրբիչի վրա, որ ազատվեք ավելորդ յուղից: Կարկանդակները կարելի է ուտել ինչպես տաք, այնպես էլ սառը վիճակում։ Դրանք հատկապես լավ են համադրվում թթվասերի հետ։
Բարի ախորժակ!
Տեսանյութ
Ընտիր պեռաշկի