Դդմիկով կարկանդակներ. Առանց խմորիչի խմորով քնքուշ նախուտեստ

Դդմիկով կարկանդակներ ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Պարտադիր չէ երկար ժամանակ ծախսել Դդմիկով կարկանդակներ պատրաստելու համար: Առանց խմորիչի խմորով դրանք շատ արագ են ստացվում:

Փափուկ ու հնազանդ խմոր ստանալու համար օգտագործեք մածուն և սոդա։ Ես խորհուրդ չեմ տալիս այս բաղադրատոմսում սոդան փոխարինել փխրեցուցիչով, քանի որ դրանք մի փոքր այլ կերպ են աշխատում։

Մածունը նույնպես պետք է ուշադիր ընտրել, այն կարող է մոտ լինել օգտագործման ժամկետի ավարտին: Իսկ եթե ունեք միայն թարմ մածուն, ապա այն թող այն մեկ օր մնա սենյակային ջերմաստիճանում։ Բացի այդ, անցանկալի է օգտագործել ցածր յուղայնությամբ կաթնամթերք: Բայց եթե ունեք միայն այդպիսին, ապա ավելացրեք մի քիչ թթվասեր։

Դդմիկով կարկանդակներ

Դդմիկով կարկանդակներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ

_Դդմիկ 1 հատ

_Սոխ 1 հատ

_Տոմատի մածուկ 2 ճաշի գդալ

_Արևածաղկի ձեթ՝ ըստ ճաշակի

_Աղ՝ ըստ ճաշակի

_Կանաչիներ՝ ըստ ճաշակի

_Մածուն 200 մլ

_Ձու 1 հատ

_Շաքարավազ 0,5 թեյի գդալ

_Սոդա 0,5 թեյի գդալ

_Ցորենի ալյուր 400 գ

Դդմիկով կարկանդակներ

Դդմիկով կարկանդակներ. Պատրաստման եղանակը

_Լվանալ դդմիկը կտրատել խորանարդիկներով։

_Մաքրել սոխը և կտրատել փոքր խորանարդներով։

_Տապակել այն թավայի մեջ արևածաղկի ձեթով մինչև ոսկե դարչնագույնը:

_Դդմիկը լցնել թավայի մեջ, տապակել միջին ջերմության վրա՝ երբեմն խառնելով:

_Երբ դդմիկն ավելի թափանցիկ է դառնում, կափարիչով ծածկել և տապակել ևս մի քանի րոպե։

_Ավելացնել տոմատի մածուկ, աղ՝ ըստ ճաշակի և կտրատած կանաչիներ։

_Խառնել բաղադրիչները և տապակը կրակից հանել։

_Խմորը պատրաստելու համար խառնել մածունը, ձուն, շաքարավազը, 0,5 թեյի գդալ աղ և սոդա:

_Աստիճանաբար ավելացնել մաղած ալյուրը՝ հունցելով փափուկ խմոր։ Վերջում ձեռքերը յուղել բուսայուղով և նորից հունցել։

_Խմորը գնդիկների բաժանել։ Յուրաքանչյուրը բացել փոքր շերտով, դնել միջուկը և միացնելով խմորի ծայրերը՝ կազմել կարկանդակներ։

_Տաքացնել արևածաղկի ձեթը տապակի մեջ և տապակել կարկանդակները՝ սկզբում դնելով խմորի կարի կողմով։

Դդմիկով կարկանդակներ

Կարկանդակները թավայից հանելուց հետո, անպայման դրեք դրանք թղթե սրբիչի վրա, որ ազատվեք ավելորդ յուղից: Կարկանդակները կարելի է ուտել ինչպես տաք, այնպես էլ սառը վիճակում։ Դրանք հատկապես լավ են համադրվում թթվասերի հետ։

Բարի ախորժակ!

Տեսանյութ

Ընտիր պեռաշկի

Խնդրում ենք Գնահատեք